Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacaklarını söyledi.

Nevşehir’de düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” Programı’na katılan Bakan Işıkhan, Nevşehir’in, coğrafyasıyla, tarihiyle, konumuyla, dokusuyla sadece Türkiye’nin değil, dünya için önemli merkezlerden bir tanesi olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar inisiyatif aldığımız her konuda her daim istişareyi, iletişimi, diyaloğu ön planda tutmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak her alanda geliştirmeye devam edeceğiz.”

Türkiye ekonomisinde 2005 yılına göre 12 milyon 275 bin kişilik yeni istihdam meydana geldiği bilgisini paylaşan Işıkhan, yıllar içerisinde işsizlik oranının azalması noktasındaki olumlu ivmenin 2023 yılında da devam ettiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Hacı Bektâş-ı Velî’nin şehri Nevşehir’deyiz. AK Parti İl Başkanımız Sayın Ali Kemikkıran ve Milletvekilimiz Sayın Süleyman Özgün’ün katılımlarıyla şehrimizin ekonomisine güç veren iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldik. Şehirlerimizin ekonomisine, istihdam ve çalışma hayatına destek sağlayan işçilerimizin, işverenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Programa AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran ve iş insanları katıldı.

İl Başkanı Kemikkıran; "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Prof. Dr.Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile , Şehrimizdeki iş insanları, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldik. Katkılarından dolayı tüm katılımcılara ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

NESİAD Baikanı Mustafa Ertaş; "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ a iş dünyamızın sorun ve önerileri hakkında öneri raporumuzu verdik. Sn. Bakanımıza ilgileri ve destekleri için ve bu fırsatı sağladıkları için İl Başkanımız Ali Kemikkıran ve vekilimiz Süleyman Özgün’e teşekkür ederiz." dedi.