NEVBİAD Heyeti Berlin'de Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın 20. kuruluş yılı Gala Programına katıldı...

Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu'nun Berlin'de Üyelik Beratı takdim edilmesi programına katılan Yaşar Eroğlu, Kazım Tekin ve Doç. Dr. Seçkin Satılmış Berlin'deki Gala Programına katıldı. 

TA-TSO (TD-IHK) 2004 yılında T.C. Başbakanı Sn Recep Tayyip Erdoğan ve Alman Şansölyesi Gerhard Schröder'in de katıldığı bir törenle açıldı. İki ülke arasında imzalanan bir anlaşma sonucu Türk ve Alman  Odalar ve Borsalar Birliklerince kuruldu.

TA-TSO'nın Gala Programına T.C. Ticaret Bakanı Prof Ömer Bolat, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yönetim kurulu üyesi Nevşehir TSO Başkanı hemşehrimiz Arif Parmaksız, ASO Başkanı Seyit Ardıç,  T.C. Berlin Büyükelçisi A. Başar Şen, Berlin Senatörü  Franziska Giffey, TD-IHK Başkanı Rolf Konigs, Yönetim kurulu üyesi hemşehrimiz Salih Taşdirek ve Alman Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Peter Adrian katıldı ve birer konuşma yaptılar.

Konuşmalarda TA-TSO'nun Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ve sınai ilişkilere yaptığı katkı vurgulandı.

R. Hisarcıklıoğlu da konuşmasında hemşehrilerimiz Arif Parmaksız ve Salih Taşdirek'in de adlarını anarak odanın faaliyetlerine yaptığı katkıyı vurguladı.
Gala Programı Candan Erçetin konseriyle sona erdi.

Programın ikinci gününde de Yaşar Eroğlu TD-IHK yöneticileriyle Ermetal'in Almanya'da yapmayı planladığı yatırımı değerlendirdiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Bu kapsamda detayları konuşmak üzere Yaşar Eroğlu Frankfurt'a davet edildi. Haziran ayında yapılması planlanan bu toplantıya Alman Remondis ve Cronimed firmalarının temsilcilerinin de katılması öngörülüyor.

Yaşar Eroğlu  ve Salih Taşdirek ayrıca TA-TSO (TD-IHK)'nun kurucu Başkanı, Şahinler Holdingin sahibi ünlü Türk işinsanı Kemal Şahin ile de bir araya geldiler.