Gerçekten buna zaman harcayıp zamanımızı çalanları kınıyorum, bu huylarından değil sırf zamanımızı çaldıkları için sinirleniyorum.

Hayatın gerçeklerini kaldıramayan, kendini yetersiz ve değersiz gören bazı insanlar kendilerinden herhangi bir sebeple (karakter, zeka, fikir, iş  vs.) üstün gördükleri insanları çekemezler ve kusurlarını bu kişileri eleştirerek, karalayarak kapatacaklarını sanırlar.

Hâlbuki bilmezler ömürleri eleştirmekle geçmiş, hiçbir kusur kapanmamış ve adam olamamışlar. Bu insanların en büyük özellikleri iki yüzlülükleridir. Çünkü hep menfaatleri söz konusudur ve sizinle kötü olmayı menfaatlerine ters düşecek bir şey olmadığı sürece göze almazlar tek amaçları vardır kuyunuzu kazıp düştüğünüzde üzerinize toprak atıp üstünüzde tepinmek ama ilahi adalet hep o kuyuya hayalleriyle birlikte düşürür onları.

Bu kişiler hiç kendileri olamamışlardır ve büyük düşünemezler. Evet ana konu anladığınız gibi "ÇEKEMEMEZLİK"...

Adam yerine koyulmanın yolunu bulamayanlar var. Mecazi bir örnek olacak ama bu tür düşüncesi olan 27 yaşında kısa boylu bir genç sokakta yürürken yanından geçenlere omuz atıyor, bu hareketin nedenini de şöyle açıklıyordu: "Omuz attığım için bana kızıp tartışırlarsa, ben de onlara cevap veriyorum. Hatta kavga bile ediyorum. Böyle olunca çok rahatlıyorum. Başkalarının boyuma bakmadan beni adam yerine koyduklarını anlayıp kendime güveniyorum. Omuz atmama karşın hiç aldırmadan bakıp geçen olursa fena bozuluyorum. Demek beni adam yerine koymadı, diye düşünüyorum. Adamı izlemeye başlıyorum. Bir fırsatını bulup yeniden omuz atıyorum. Adam kızarsa tartışıp rahatlıyorum. Kızmazsa bu işi kızdırıncaya kadar sürdürüyorum. Kimi kez ilk omuz vuruşumda kızmayan kişiyi izlemek ve yeniden omuz vurmak için saatlerce peşinden dolaştığım, beklediğim olur. Onu bulamazsam büyük sıkıntı ve bunalıma düşerim."

Bir Bilgeye sormuşlar sormuşlar: Cahil geliyor ne yapalım? diye “kaçın” demiş şimdi teknoloji gelişti kaçsak adam arkamızdan SMS
atar biz en iyisi susalım başka bir bilgenin sözünü dinleyelim bir insanın zekasını nerden anlarsınız demişler bilgeye konuşmasından demiş peki ya konuşmazsa o kadar akıllı insan yoktur demiş. Dillerden dile sürüp gelen Halil İbrahim gibi olmak ve Bereketinden faydalanmak umuduyla...

Sevgi ve Saygıyla Kalın...