Nevşehir’e kazandırılacak yeni su depoları İçin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.DSİ 12. (Kayseri) Bölge Müdürlüğü yetkilileri İnşaat çalışması devam eden su depolarını yerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

DSİ 12. (Kayseri) Bölge Müdürlüğü ile Nevşehir Belediyesi tarafından ilimiz Eski SSK Hastanesi arkasındaki Karşı Dağ mevkiinde 15 Bin Metreküp İçmesuyu Kapasiteli 3 Su Deposunun Yapımı Devam Ediyor.

DSİ 12. (Kayseri) Bölge Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada ise; "Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan "Nevşehir İçmesuyu DY2, DY3, DY4 Depoları İkmali İnşaatı Yapım İşi" kapsamında Bölge Müdür Yardımcımız Sn. M. Zeki ÖZDOĞRU ve beraberindeki teknik personel ile şantiye ziyareti gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alınarak işin ilerlemesi yerinde incelendi. İş kapsamında 3 adet 5.000 m³ lük içmesuyu deposu tamamlanarak Nevşehir İli'nin içmesuyu ihtiyacı karşılanacaktır. " denildi.

Su depolarının yapımının tamamlanması ile Nevşehir’in daha önce 9 bin 400 ton olan su depolarının kapasitesi 24 bin 500 tona çıkacak. Bu da özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintilerini ciddi oranda azaltacak.