İŞ YERİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ GURUPTA OLAN DEĞERLİ İŞ VERENLER LÜTFEN DİKKAT
6331 Sayılı  iş Sağlığı  ve  güvenliği   kanununa göre 50 den aşağı işçi çalıştıran (çalıştırdığınız işçi sayısı bir kişi olsa dahi)
İş yeriniz Tehlikeli veya çok tehlikeli gurupta yer alıyorsa (iş yerinizin tehlike gurubunu öğrenebilmek için işyeri sgk dosyanızdaki sicil numarasının 4 haneli nace kodunu tehlike sınıfları çetveliynden karşrşılaştırarak öğrenebilirsiniz) 01.01.2014 Tarihinden itibaren İş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve yardımcı sağlık personeli çalıştırmak veya Bu hizmetleri Ortak Sağlık İş Güvenliği Brimlerinden satın almak durumundasınız. Herhangi bir teftişe gerek kalmadan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İSG Katip programı ile SGK verilerini karşılaştıracak ve sizin işyerinize İSG personeli atanmadığını tespit edecek. Bu durumda;

- İş güvenliği uzmanı çalıştırmadığınız her ay için 5 bin 390 lira,

- İşyeri hekimi çalıştırmadığınız her ay için 5 bin 390 lira,

- Yardımcı sağlık personeli çalıştırmadığınız her ay için 2 bin 695 lira

     olmak üzere toplam 13 bin 475 lira idari para cezası ödeyeceksiniz. Dolayısıyla "nasılsa işyerine teftişe gelen olmadı" diyerek konuyu ertelemeniz durumunda, ilerleyen aylarda yüklü cezalarla karşılaşabilirsiniz.
     Cezalı duruma maruz kalmamanız için 01.01.2014 tarihine kadar ya iş yerinizde yukarıda sayılan hekim, iş güvenliği uzmanı ve yardımcı sağlık personeli isdihdam edin yada Ortak sağlık brimlerinden hızmet sözleşmelerini yapın.

SMMM Şerafettin ARSLAN