DİLEKÇEMİZE CEVAP VERİLDİ 
 
 Önceki yazımızda belirttiğimiz üzere Nevşehir Belediyesi’ne 24.09.2012 TARİHİNDE dilekçe sunarak   Adliye,hükümet ,Ticaret meslek Lisesinin  bulunduğu kavşağa ilişkin
                        1-Yayalar için  
                        2- Bir bölümde ise  araç ve yayalar için
hiç olmayan trafik ışıklarının konulmasını talep  etmiştik.
 
                 Bu dilekçemize  bugün(28.02.2013 )  itibariyle  cevap  verilmiş olup  NEVŞEHİR BARO BAŞKANLIĞI’NA da gönderildiği belirtilen  3500 sayılı cevabi  yazıyı aynen paylaşıyorum:
 
                 “İlimiz Merkez  Hükümet Konağı ,Ticaret Meslek  Lisesi ve Endüstri Meslek Liselerinin  bulunduğu kavşağa  yayalar için  sinyalizasyon  yapılmasını talep etmektesiniz.
 
                 Bilindiği üzere  yaya geçiş sinyalizasyonlarının  çalışabilmesi için  ana yoldan devam eden araçlar  hariç, L ve U  dönecek  araçların orta göbekte  tekrar durdurulması gerekmektedir.Anılan  kavşakta   orta göbek  dar olduğundan  araç yığılmalarına neden olarak ,trafik akışını engellemekte  ve kaza  riskini artırmaktadır.Ancak ,talebiniz  kavşak  ve alt yapı  çalışmaları   tamamlandıktan sonra tekrar değerlendirilecektir.”
 
Cevap  bu şekilde .
 
Takdir sizlerin .
 
                                                          MODERN  PAZAR YERİ
 
Uzun  uğraşlar sonucunda  Nevşehir Belediyesi   tarafından  Nevşehir’e ,Nevşehirliye  modern  bir Pazar yeri  kazandırıldı.
İnşaatının  uzun süre devam etmesi  dolayısıyla   orada   yer alan hak  sahipleri bir müddet  sıkıntılar  yaşasa da  sonuç  itibariyle    beklediklerine   değdi .
Bu hususta  hakkı teslim etmek  gerektiği kanaatindeyim ve  bu bağlamda   yapılan  bu  yer  için BAŞTA BELEDİYE BAŞKANIMIZ  OLMAK   ÜZERE   YAPANA ,YAPTIRANA ,EMEĞİ GEÇEN HERKESE  şükranlarımızı  sunuyorum.
Tamamı  kapalı olan bu  devasa  yapı içindeki bölümleri,sosyal alanları  ile  Nevşehir’in  çok önemli bir açığını  kapatmıştır.  Nevşehir  halkının  büyük çoğunluğu  tarafından  beğenilen  ,takdir   edilen  bu eser  yıllarca   Nevşehir’e  hizmet  edebilecek  kapasite  ve  içeriktedir  .
 
Bu güzel  hizmete   karşı  eksiklik  arayışı  olarak  değerlendirilmemesi   kaydıyla ;  sadece  Belediyemiz tarafından  yeniden değerlendirmesini temin     amacıyla  çoğu kişi  tarafından  dillendirilen  ve eleştiri konusu yapılan  iki  hususu sizlerle de  paylaşmak  istiyorum. O da  bu modern pazaryerinin  alt katında  yer  alan  otopark  giriş  çıkışındaki  sıkıntı  ve diğeri  alışveriş arabasını  otoparka  kadar  indirememeden  dolayı  yaşanan   rahatsızlardır . 
 
      Belediye  tarafından  inşaat  firmasına   yaptırılan   bu muazzam  yapıda  oluşturulan  otoparka  ,  alanın  genişliği  dört bir tarafının  yol olması  ve hatta  kot farkının  bulunması nazara alındığında  bir tarafından  giriş diğer  taraftan   çıkış  yeri  yapılması  mümkün (bu yapılmadığında dahi  diğer  alışveriş merkezlerinde  olduğu gibi giriş ve çıkış  yapan araçların   birbiriyle  karşılamaması  sağlanabilecek) iken     sadece   bir yerden  ve rampalı    giriş ve çıkış  yeri  planlanmıştır .
Bu alan  halen  plastikten  yapılmış  uyarıcılar   ile  bölünmeye  çalışılarak  giriş  ve çıkış olarak  kullanılmaktadır . Ancak  bu kısım  dar olduğundan ve rampalı  olduğundan  giriş yapan ve  çıkış yapan birden  fazla  aracın bir araya gelmesi  sonucu  üst kısımda   tıkanma   yaşandığı  gibi    rampada beklememeye başlayan araçlarda hareketlenme  anında  geriye kaçırılarak  arkalarında bekleyen diğer araçlara   çarpma  tehlikesi  yaşanmaktadırlar  .
Büyük bir hizmet içinde çok küçük  olan  bu sorunun    belediyemiz tarafından  giderileceğine inanıyorum.    
 
Ayrıca güzel bir  hizmet olarak  alışveriş arabaları  verilmekte   ve herkes  rahat  bir  Pazar  alışverişi  yapmaktadır.Fakat  sonrasında   otoparka  içi dolu  pazar arabasını otoparka  indiremediğinden  dolayı  ; dolu poşetleri   aracına  kadar  partiler halinde    taşımak  için  ya  birilerini  ya da  git gel sırasında  pazar arabasını    emanet  bırakacağı  bir   yer aramaktadır .
Alışveriş arabalarının  götürüleceği  ,kaybolacağı  kaygısıyla  böyle bir  uygulama  yapılıyor ise   bunun  depozit  sistemi ve çıkışta  görevliye teslim  ile aşılabileceğini düşünüyorum.
Bu eksikliğinin  giderilmesini  umudu ile ,  emeği geçen herkese   tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.        
 
                                 Saygılarımla .                              
                                 Av.Adnan BİLGE