NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği tarafından 4 ay önce başlatılan bilgisayar kursu sürüyor.


Kursun başında birçoğu bilgisayarın açıp kapatma düğmesini bile bilmeyen kursiyerler bilgisayarı açıp kapatmayı bu süre içerisinde öğrenirken, şimdi Excel programı çalışmaya başladı.

10 Kursiyerin katıldığı kursta kursiyerlerin bazılarının kurs başlangıcında bilgisayarın açma – kapatma düğmesini bile bilmediklerini belirten Kurs Öğretmeni Yasemin Yalçın, 4 aylık süre içerisinde kursiyerlerin bilgisayarda yazı yazma ve belli başlı programları kullanır hale geldiklerine dikkat çekti.

Kasım ayı sonunda tamamlanacak olan kursta kursiyerlerin bugünlerde Excel programını kullanma pratiklerine geçtiklerini belirten Yalçın, “Bir çoğu çeşitli engellilik gruplarından olan kursiyerlerimiz kurs başlangıcından bu yana önemli mesafe kat ettiler. Önümüzdeki ayın sonunda tamamlanacak olan kursumuza katılan kursiyerlerimizin artık birer bilgisayar kullanıcısı olduklarını söyleyebiliriz” dedi.