Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülerin suça tekrar karışmadan topluma uyumlarını sağlamak, topluma faydalı bireyler olmalarına destek olmak amacıyla boş zaman yapılandırması ve seminerler ile iyileştirme çalışmalarını sürdürmektedir.

 

20/02/2014 tarihinde valilik konferans salonunda Nevşehir Trafik Şübe Müdürlüğü Eğitim Büro Memuru Mehmet Nergis “Trafik Kuralları” konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Seminere Denetimli Serbestlik İl Müdürü Hikmet KELEN, öğretmen Rifat ARSLAN katılmıştır.

 

Nevşehir Trafik Şübe Müdürlüğü Eğitim Büro Memuru Mehmet Nergis “Trafik Kuralları” konusunun toplumda yeterince bilinmediğini ve bütün olumsuzlukların bilgisizlikten kaynaklandığını belirterek şunları söylemiştir;

 

Trafik, yaya ve taşıtların yollardaki durum ve hareketleriolduğunu , Taşıt sayısının artması yoların dokusunu ve izlediği hatları değiştirdiği gibi, yerleşim merkezlerinin görünümünü ve yaşam biçimini de değiştirdiğini, Artan trafik yoğunluğu, güvenlik, rahatlık ve ulaşım kolaylığı sorunarının çözümlenmesini de beraberinde getirdi. Trafik mühendisleri bu problemlerin çözümü konusunda yıllarca çaba harcadılar. Daha çok ve çok şeritli yollar inşa edildi ve daha yüksek hızlarda sürüşler için yollar yeniden biçimlendirildi. Ancak, bu yolları diğer taşıtlarla bir arada ortak kullanmak, can ve mal güvenliği açısından trafik kurallarına uymak zorunluluğu vardır dedi.

Ayrıca Mehmet Nergis
Yayaların Uyması Gereken Trafik Kuralları,
Sürücülerin Uyması Gereken Trafik Kuralları,
Alkollü Araç Kullanmak ,
Şerit İzleme,
Takip Mesafesi,
Gelen Trafikle Karşılaşma,
Uykusuz Ve Yorgun Araç Kullanma,
Geçiş Kolaylığı Sağlamak,
Öndeki Aracı Geçme Kuralları,
Yavaş Sürme Ve Yasaklamalar,

Hakkında Sürücülerin; araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça, diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının çok altında sürmeleri, güvenlik nedeni veya verilen herhangi bir talimata uyulması dışında, başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamaları yasaktır diyerek;
Sürücülerin dikkat etmesi gereken diğer hususlar
1. Aracın hızı azaltılması gerektiğini,
2. Gerektiği zaman fren yapmaya hazır olunması gerektiğini,
3. Özellikle okul geçitlerine yaklaşırken karşıya her an bir öğrenci çıkabileceği hesaba katılmalı, çok dikkatli olunması gerektiğini,
4. Geçitte durulup. Yayaların ve öğrencilerin güvenle geçmeleri beklenmesi gerektiğini,
5. Bu tür geçitlerde okul taşıtı ya da araç varsa geçilmemesi gerektiğini,
6. Yaya geçitlerinde durup yayalara yol verirken soldan gelip geçitte durmadan geçen araçlar varsa, önden geçen yayalar, korna ya da el hareketi gibi yollarla uyarılması gerektiğini,.
7. Yaya geçidinde durarak yayalara yol veren taşıtların solundan geçilmez, arkasında durup beklemesi gerektiğini, belirtmiştir.