Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi öğretmen adaylarının ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında yürüttükleri ve günlük hayatta kullanılan malzemelerdeki kimyasallar hakkında anneleri bilinçlendirmeyi amaçlayan projenin son etkinliği olan ‘Anneler İçin Günlük Hayatta Kimyasal’ konulu seminer Eğitim Fakültemiz Şehit Eren Bülbül Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Seminerde fen bilgisi öğretmen adayları tarafından; temizlik malzemeleri, kozmetik ürünler, gıdalar, çocuk oyuncakları ve kırtasiye malzemeler, mutfak eşyalarındaki kimyasallar hakkında hazırlanan sunumlar yapıldı.  

Seminerde konuşan proje koordinatörü Dr. Öğret. Üyesi Davut Sarıtaş, “Projemiz kapsamında bir aydan fazla bir süredir farklı ekinlikler düzenliyoruz. Parklarda, okul önlerinde, şehir merkezinde ve ev ev gezerek hazırladığımız bilgi kartlarının dağıtımını yaptık, okul önlerinde kurduğumuz stantlar, sosyal medya kanallarından paylaştığımız görsel ve videolar sayesinde Nevşehir’de yaklaşık 500 anneye ulaşmayı başardık. Böylelikle bu kadar aileyi de projemiz kapsamında bilinçlendirmiş olduk.  Bu senelik amacımıza ulaştığımız projemizi önümüzdeki dönemlerde farklı temalar ile devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.