Açıklama öncesi mahkeme kararlarını basın mensuplarına dağıtan Mustafa Uğur, "Geçtiğimiz hafta üniversitemizde görev yapan akademik bir personeli haklı bulan mahkeme, bu hafta da üniversitemizde görev yapan idari bir personeli haklı bularak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni babasının malı gibi görüp yanlış uygulamalara imza atanlara haddinizi bilin dedi" şeklinde konuştu.
 
Mustafa Uğur, "Şahsi kinini kusmak adına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni kullanan, üniversitede görev yapan idari personelini önce Avanos ilçesinden Kozaklı ilçesine sürgüne gönderen ama bununla tatmin olmayıp, ardından da hem personelini hem de ailesini kış ayında karın, buzun, yağmurun altında lojmandan sokağa atmaya çalışanlara Yüce Türk Yargısı gereken dersi vermiştir" dedi.
 
Uğur, "Oluşturulan lojman komisyonlarında 'ben bu vatandaşları lojmandan çıkaracağım, mecbur çıkacaklar' diyenlere sesleniyorum Türk Eğitim-Sen üyeleri o lojmanda oturacaklar ama yakında sen o lojmandan mecbur çıkacaksın ve çıkışın lojmanda değil Türkiye'ye yankı uyandıracak bir çıkış olacak. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görev yapan idari ve akademik personele bulduğu her fırsatta adeta zulmedenlerin sonu refah olmayacak. Biz hukuki yollar çerçevesinde üyelerimiz ve tüm üniversite personelinin hakkını almak, hakkını gasp edeninde ceza almasını sağlamak adına gerekeni yapacağız. Dosyalar hazırlanmakta, evrak ve belgeler her gün tasniflenmektedir" dedi.
 
Kayseri 2. İdare Mahkemesi'nin lojman tahsisi konusunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni haksız, Türk Eğitim-Sen üyesi Metin KÖKTÜRK'ü haklı bulduğunu vurgulayan Mustafa Uğur, "Mahkeme kararında 'davacının telafisi güç zararlar doğabileceğinden' ibaresini vurgulayarak karar vermiştir. Bu karar bizim için şimdilik yeterli bir karardır" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının ilerleyen günlerde üniversite ile ilgili farklı belgeleri açıklayıp açıklamayacağı sorusuna tebessüm ile cevap veren Uğur, "Bülbülü altın kafese koymuşlar, bu kafese öncelikle uset firması kurmalı demiş. Bekleyin arkadaşlar güzel şeyler olacak" şeklinde imalı ve atasözlü bir cevap verdi.


http://www.fibhaber.com/images/upload/NevYehir_Metin_Kokturk_lojman_YD_kararY.pdf