Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi ve Yazıhüyük Kasabasında "Kuru Fasülye" Hasadı Devam Ediyor. 

Derinkuyulu üreticiler yeni sezonda patates fiyatlarının düşüklüğü nedeniyle umutlarını kuru fasulyeye çevirdiler.

Konya ve Karaman'dan sonra Türkiye'nin önemli fasulye üretim merkezlerinden Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde üreticiler, geçen yıl verim düşüklüğü ve ardında fasulye hasadı ve sonrasında mahsulün para etmemesi nedeniyle fasulyeler ambarlarda kalmıştı.

Çiftçiler fasulye girdi maliyeti ve geçen yıl para etmemesi nedeniyle tekrar aynı mağduriyeti yaşamak istemiyorlar. Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz’da, “İnşallah yeni mahsul fasulye para eder, çiftçilerimizde borçlarını öderler”dedi.

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, yüksek protein ve mineral maddeler içermesi nedeniyle haklı bir üne sahip kuru fasulyenin bu nedenle "Fakirin Eti" unvanını sonuna kadar hak ettiğini belirterek, ürün fiyatı ve dekara elde edilen karın buğdaya göre daha fazla olması nedeniyle kuru fasulyenin çiftçiler tarafından kabul gördüğünü kaydetti.

Yılmaz: “Derinkuyu ilçe genelinde ekim alanlarının hızla artmasıyla özellikle patates bitkisinin ardından tercih edilen kuru fasulye çitçilerimizin yeni umudu olarak ekilir hale gelmiştir. Uzmanlar tarafından günde 90 gram kadar tüketilmesi önerilen baklagillerin başında gelen kuru fasulyenin ilimizde de daha fazla tüketilmesi gerekir." dedi.

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz tüm üreticilere bol kazançlı bir hasat sezonu diledi.

 Tüm Çifçilerimize Bereketli Ürünler, Bol Kazançlar Diliyoruz...