Nevşehir’de Mayıs ayından itibaren yapılmaya başlanacak oda seçimleri öncesinde Gerek NTSO ve gerekse NTB Odaları için kulis çalışmaları ve adayların hazırlıkları devam ederken, büyük bir çekişme yaşanıyor.

 Seçimlere artık çok az bir süre kala her iki Oda Başkanlığı için adayların farklı seçim stratejisi izledikleri belirtiliyor.


TİCARET ve sanayi odaları, birer yarı resmi meslek kuruluşudur. Bu özellikleriyle de kentlerdeki önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alırlar.

 

Kentin ticaret ve sanayi kesimini temsil eden bu odaların, kentlerin gelişmesinde ve sorunlarının çözümlenmesinde bir kent dinamiği olarak rol üstlenmeleri ve etkili olmaları gerekir.

 

Özel bir yasayla kurulan bu odaların yetkileri ve bu yetkiler nedeniyle sahip oldukları olanaklar büyüktür. Ama unutmamak gerekir ki bu yetki ve olanakların karşılığında görev ve sorumlulukları da vardır.

MAYIS AYINDA İKİ SEÇİM

Mayıs ayında başlayıp Haziran’da sona erecek seçim öncesinde her iki kuruluşta da kulisler hız kazanırken,adaylıklarını açıklayan isimler arasında kıyasıya bir hazırlık ve çekişme var.

Her geçen gün büyük bir kızışmanın yaşandığı seçimler öncesinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda (NTSO) şu anki başkan Arif Parmaksız ile Adaylığını açıklayan Yakup Zağlanmış arasında büyük çekişme olması bekleniyor.

Nevşehir’de Oda seçimleri kızışıyor

 Kızışmanın yaşandığı bir diğer yer olan Ticaret Borsası’nda (NTB) ise durum farksız.

NTSO Başkanı Arif Parmaksızın desteklediği Mustafa Çelebi ile Yakup Zağlanmış ve ekibinın desteklediği Tuncer Gök yarışıyor.

Sokaktaki Vatandaş ne diyor?

Siyasi çekişmelerin ve sürtüşmelerin Nevşehir'e zarar verdiğini söyleyen vatandaşlarımız, "Siyaset ve makamlar geçidir. Nevşehir'e yapılan hizmet, katılan değer kalıcıdır. Bu yüzden siyasi çekişmelerden uzak durmak, bir bütün olmak, birlik ve beraberlik ruhu içersinde bir şeyler yapmak, Nevşehir'in yararınadır. Aksi halde bu tip çekişmeler ve sürtünmeler kimseye fayda sağlamaz, Nevşehir'e zarar verir. " dediler.

Nevşehir kamuoyunda daha evvel Yerel ve Genel seçimlerde şimdiye kadar  hiç yaşanmayan bir heyecan ve çekişmenin yaşanması beklenen Oda seçimlerinde tansiyon gittikçe yükseliyor ve heyecan artık doruklarda…

Özellikle bu konuda  Değerli tecrübeli akil İş Adamlarımız ise,Başkan Adayları ve ekiplerine Sağ duyu çağrısında bulunarak Oda seçim sürecinde herhangi bir polimiğe girilmeden kırılmadan dökülmeden Nevşehir ve Nevşehirliye yakışır Demokratik bir seçim yaşanmasını beklediklerini ifade ediyorlar.

Özellikle bir takım mihrakların dolduruşları laf taşımaları ve gazlarına asla fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizen Değerli Büyüklerimiz Sonuçta her iki Odamız içinde ikişer değerli hemşerilerimiz ve ekipleri yarışacaklar.Bu ismi üzerinde sadece bir seçim biri seçilecek diğeri seçilemeyecek.

Nevşehir küçük şirin güzel inançlı hoş görü sahibi iyi huylu insanların yaşadıkları helal rızk için alın teri çaba döktükleri bir şehir. Yarın Hepimiz yüz yüze bakacağız.Sonrasında yüzümüzün kızaracağı asla bir takım kırgınlıklar ve küskünlüklere neden olacak bir takım olaylara asla girilmemeli. Seçim sonucunda kaybeden kazananı tebrik etmeli,kazananda kaybeden ekibi kucaklamalı. Birlik ve beraberlikle bu şehri hep birlikte yönetmeliyiz.

Özellikle Bel altı gayri ahlaki yönde birilerinin ekmeğine yağ sürecek fırsat bekleyenlere yaklaşımlarınız olgunluklarınız tokat gibi vurmalısınız…

Sonuçta bu şehir Nevşehirli Siyasetçi ve İş Adamı zor yetiştiriyor ve zor yetiştirip ucuz harcamamalıyız.

Hepimiz ya aynı mahallede komşu ya çocuklarınız arkadaş yada akraba eş dost olarak birbirlerimizden alış veriş yapıyoruz.

Seçimlerden nemalanmak isteyenlere asla fırsat verilememeli…Bugün Değerli Başkan Adaylarımız bir tarafa her iki tarafta yer alan o kadar birbirinden değerli iş adamlarımız var ki;Musa Ertaş,Mehmet Ali Öbekli,Sacit Uzer,Ekrem Nurlu,Hakan Arıdil,İlhan Kahraman,Ahmet Gündüz,Özaltınlar, Pınarbaşılar, Dirikoçlar teker teker buarad saymakla bitiremeyeceğimiz değerler kolay gelmediler bu yerlere…

Bunları söylerken bir Nevşehirli hemşeriniz kardeşiniz olarak tamamen samimi duygularla siyaset yapmadan bunları konuşuyoruz…Unutulmasın ki bu handan çok yolcu gelip geçti elbet yine bir gün gelip geçecek. Baki olan sadece bu şu gök kubbede hoş seda olarak bu memlekete yapılan hizmetlerdir.

Yükselen tansiyonun önümüzdeki günlerde dahada artmasını asla istemiyoruz.Soğukkanlı projelerin ortaya konulduğu tamamen şeffaf demokratik baskısız bir seçim olmasını diliyoruz.Zira bu seçimlerin her anlamda Yerel Seçimlere çok büyük yansımasının olacağıda asla göz ardı edilmemeli.