5-6 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali kapsamında Fotomaraton Kapadokya ödüllü fotoğraf yarışması için geri sayım başladı.

FOTOMARATON KAPADOKYA 

5-6 Ağustos 2023 (Cumartesi-Pazar) 

Etkinlik İster amatör, ister profesyonel olsun tüm fotoğraf severlere açıktır. Etkinliğe herhangi bir fotoğraf makinesi, akıllı cep telefonu ve tabletler ile katılım sağlanabilir. 

Kayıt masalarında bilgileriniz önceden internet ( biletinial.com) üzerinden kayıt yapıldığı için tanımlı olacak. Masaya ulaştığınızda bilgi kağıdınızı görevli personele ileteceksiniz ve yaka kartınız teslim edilecek. ( Kontenjana göre etkinlik günleride devamlı kayıt yapılacaktır)

Kayıt masasında bulunan bölgede, sizlere teslim edilecek yaka kartına vurulacak bir damga ile T-shirt teslimi de gerçekleşecek. 

Etkinlik Detayları 

• Kayıt işlemleri saat 10..00'da başlayacak. 

FOTOĞRAF TESLİMLERİ  

Fotoğrafların teslimi saat 6 Ağustos 19.00 dan itibaren en son saat 23.59’a kadar cep telefonları için #fotomaratonkapadokya ve #kapadokyakültüryolu hastagleriyle herkese açık instagram hesaplarıyla yüklenecektir. Fotoğraf makinesi kullanıcıları www.fotondernegi.com sitesindeki FOTOMARATON KAPADOKYA  linkine yüklemelidir.

Ödül kazanan fotoğrafların orjinali ve tarih kaydı, ayrıca orada bulunduğunun tespiti için ikon fotoğrafları kontrol edicektir.İlan edilen ödül sahiplerine 15 gün içinde Itiraz edilebilecek ve 15 gün sonra ödüller kesinleşecektir. Yüklenecek fotoğraflar photoshop ve benzeri uygulamalar ile işlenmeden kartlardan doğrudan siteye yüklenecekdir. (Kazanan fotoğraflar da bu uygulamalar olduğu görülürse diskalifiye edilir) Fotoğraf makinesinin özellikleri dışında müdahale olmayacaktır. Drone ile çekimler kabul edilmeyecektir. Üst üste çekim tekniği ile elde edilen fotoğraflar tasnif dışıdır.

ÖDÜLLER 
Daha sonra açıklanacak
 

• Etkinlik süresinde her bölgede çokca fotoğraf çekebilirsiniz, Fotoğraf çekmek için bir güzergah yoktur. Katılımcılar Kapadokya kültür yolu etkinlikleri bölgesinde her yerde fotoğraf çekebilir, fakat teslim anında her tema için bir fotoğraf teslim etmeniz gerekmektedir.  

 Fotoğraf makinasının ve akıllı telefonlarınızın izin verdiği kırpma, fotoğrafı döndürme vb. işlemler kurallara aykırı değildir. Üst üste fotoğraf çekim tekniği ile üretilen fotoğraflar kural dışı sayılacaktır. 

Photoshop türü uygulamalar kabul edlmeyecektir ve diskalifiye sebebidir. 
Etkinlik öncesinde fotoğraf makinasının ve cep telefonlarınızın tarih ve saat ayarları kontrol edilmelidir. Geçmiş döneme işlenen fotoğraflar diskalifiye olmaktadır. 

Fotoğraf makinesiyle katılanlar fotoğraflarını JPG (JPEG) formatında teslim etmesi gerekmektedir.  

Katılımcılar istasyonlarda olduklarını kanıtlayabilmek üzere istasyonlarda açıklanacak FOTOMARATON’un gösterdiği ikonlarını fotoğraflamak zorundadır.Ödül kazanan fotoğraflarda bu konu tespit edilecektir. 

Fotoğrafların, tema açıklama sıralamasına göre çekilmesi şart değildir.Fakat fotoğraflar yüklenirken tema sıralaması gerekir.
Toplamda 3 tema fotoğraf makinesiyle, 3 temada cep telefonu ile çekilecektir.Aynı kişi her iki kategoride de yarışmaya katılabilir. Bu durumu kayıt sırasında bildirmesi gerekmektedir.

Tüm temalara ait fotoğrafları teslim edenlere katılım sertifikaları mail adreslerine gönderilecektir. 

ÖNERİLER - İPUÇLARI - BİLGİLER 

• Fotoğrafların telif hakkı size aittir. Çekimlerde her türlü ekipman ve araç 

kullanımı serbesttir. Bir çekim güzergahı söz konusu değildir. 

• Tema belirleyicileri jüri değildir. Tema belirleyicilere istediğiniz soruyu 

sorabilir ve yardım talep edebilirsiniz. 

• İstasyonlara en fazla 30 dakika geç kalınabilir. Aksi halde yeni tema 

kartları fotoğraflanamaz ve etkinliğe devam edilemez.