Nevşehir’in Gülşehir ilçe Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları ifade etti;

‘’HALKA KURŞUN SIKILMAZ, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’
Saygıdeğer Gülşehir halkının beni Şehr-i Emin seçtiği 2014 mart ayından beri beni bu göreve layık gören 13 bin vatandaşın tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmedim. Bugünden sonrada yedirmeyeceğim. Yola and içerek çıktım hiçbir baskıya kaba kuvvete boyun eğmeden halkımın bana emanet ettiği belediye imkanlarını ve kamu malını hiçbir kimseye peşkeş çekmeden görevimizi sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğim.
        Göreve geldiğimiz günden beri hiçbir baskıya boyun eğmeden hak bildiğimiz yolda yılmadan çalıştık çalışmaya devam edeceğiz. 3 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Hamdolsun, geldiğimiz noktada tüm seçmenlerin takdirine ulaştık. Harabat haline gelen Sadabad Parkını tekrar düzenleyerek tüm vatandaşlarımızın hizmetine açtık. 5 Adet Mercedes marka, sıfır km araç alarak, Gülşehir-Nevşehir arası ulaşımı konforlu hale getirdik, 2.175.000.-TL lik akıllı su sayaçları alımı yapılarak kaçak su kullanımının ortadan kaldırılması sağladık, Karacaşar ve Tuzköy belediyelerinin kurulduğu tarihten beri ödenmeyen vergi, SGK ve İşçi ikramiyesi borçlarını yapılandırılarak ödenmesini sağladık, Şehrimizin giriş ve çıkışlarını ışıklandırdık. Kurşunlu cami bahçe yenileme çalışmasına başladık, park ve bahçeleri Gülşehirliye yaraşır hale getirdik. Yıllarca bilmeceye dönüşen TOKİ konutları bizim zamanımızda vatandaşlarımıza teslim edildi. TOKİ’de vatandaşlarımız bir an önce konutlarına otursunlar die her türlü desteği verdik. 60 Yıllık içme suyu Şebekesini 50 yıllık Kanalizasyon şebekesini değiştiriyoruz Gülşehir’li vatandaşlarımızın hayalini gerçekleştirip Gülşehir’imize Doğalgazı getirdik.
        2017 yılında ise;
 - Tahmini 4.000.000-TL Bedelli Güneş Enerji Paneli (GES) Projesi ile Belediyemize her yıl 500.000 TL Kazanç sağlamak,
- 1.553.000 TL lik Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na (Adliyeden Açıksaray Kavşagına kadar) Bisiklet yolu, Kaldırım ve Aydınlatma çalışması yapımı,
- Kızılırmak kenarı ıslahı için Konya Ovası Projesi'ne 5.000.000 TL lik projenin gerçekleştirilmesi için hepimizin güzel bir şehirde yaşaması için kamu malını birilerine peşkeş çekmeden çalışmaya devam ediyoruz.
        Malumunuz basına ve kamuoyuna yansıyan olayda, Selim P. Adlı şahıs Belediyemizin dolayısıyla tüm Gülşehirlilerin mülkünü 2012’den beri işgal etmiş. Çevre yolu –Hava alanı Protokol yolu- üzerinde işgal ettiği bölgeye yapılan yürüyüş yolu, kaldırım, aydınlatma ve yeşil alandan vatandaşlarımızın kadın erkek daha iyi yararlanabilmeleri ve o bölgeyi sosyal, turizm alanı olarak değerlendirmek için çalışma başlattık ancak Selim P. Adlı şahıs bu projeleri uygulamaya geçirince daha önce tarafıma hakaretten hapis cezası almıştır. Olay günüde Selim P. Adlı Şahıs Pompalı Tüfek ile şahsımı ölümle tehdit ederek,  üzerime ateş açmış ve canıma kast etmiştir.
         Allah’ın verdiği canı Yine Allah alır. Bu şehri sizlerin destekleri ile inşallah daha yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz Allahtan başka hiçbir şeyden ve hiç kimseden korkmadan yolumuza devam edeceğiz.
 
         Bu Vesile ile günlük siyasi çatışma ve çıkarlardan uzak durarak önceliğimizi Gülşehir’e verdik her türlü baskıya karşı dim dik durarak Gülşehirli vatandaşın hakkını kimseye yedirmeden hizmete devam edeceğiz . Ben değil  biz diyerek elele kol kola gönül gönüle ilçemizin menfaati vatandaşlarımızın çıkarı için hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.
Bu süreçte siz değerli Gülşehirli hemşerilerimin şahsıma gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emanetiniz Emin Ellerdedir.Saygılarımla
                                                               Vahdi Arısoy
                                                 Gülşehir Belediye Başkanı