Avanos fotoğraflarıyla tanıdığımız ayrıca müzisyen kimliğine de sahip Mustafa Taşkın tarafından gündeme getirilen konudan meğerse başka vatandaşlar da rahatsızlık duyuyormuş.
 
Taşkın, sosyal medya üzerinden konuyu gündeme taşırken aynı zamanda hangi ezanın hangi makamda okunması gerektiğini de paylaştı.
 
Taşkın, Avanos Kaymakamlığı ve Müftülüğünü de ilgili olmaya davet etti.
Taşkın, durumu şu şekilde gündeme taşıdı: "Avanos Mütülüğü, Kaymakamlık ve ilgililerin dikkatine;
Avanos Merkez Cami' den okunan vakit ezanları yanlış makamlarda okunuyor.. Umarım farkındasınızdır...! 

sabah ezanı :saba makamı
öğle ezanı : rast makamı
ikindi ezanı : hicaz makamı
akşam ezanı : eviç, segâh makamları
yatsı ezanı : uşşak, beyâtî makamları"
 
YORUMLAR
Levent Düzgün 
Sadece merkez camiindemi hemen hemen hepsinde resmen kuşağımızı tırmalıyor.Ayrıca desibelinin de ölçülmesi gerekiyor.Biliyorsunuz yüksek ses insan psikolojisini bozuyor .
 
Mustafa Taşkın
 Bana özelden mesaj yazıp hakaretle karışık sitemlerini bildiren arkadaşım; neden alındığını anlayamadım, bir yanlışlık var mı, var.. O kesin, el birliği ile düzeltelim, her işimiz ve ezanımız düzgün olsun.. ben neden günah işleyeyim, asıl günahı yalan yanlış ezan okuyanlar işliyor aslında.. Bu sabah ( 10 Temmuz 2016) merkez camiinden okunan ezanda, en sonunda iki defa okunması gereken; "Es-Salâtü hayrün mine'n-nevm" varmıydı.. Dinlediniz mi.. Hayır yoktu.. ya bilerek okunmadı ya da unutuldu.. Bir eleştiri yapmadan önce iyi araştırmak, iyi düşünmek gerekli...
 
TC Zekeriyya İlleez
 Ezan bir davettir. Davet ne kadar düzenli nitelikte ve anlamına uygun olursa daha iyi olur. Önce sevmek sonra sevilmesini sağlamak önemlidir. Önce inanmak,daha sonra inandığı iyi,güzel,doğru yaşamak önemlidir. Mustafa Taşkın dostumun yorum ve bilgilendirici ifadelerinde samimi ve doğru olduğuna inanıyor ve katılıyorum.
 
Osman Kuzey 
günümüzde millet camiden kaçarken imamların ve dahi müezzinlerin en büyük görevleri bence güzel ses ve tilavetle ezanı okuyorak insanları camilere çekmektir ve davet etmektir. Ne kadar güzel tilavetle davet edersen o kadar çok insan gelir davetine ....


Avanos Gazetesi