Nevşehir Baro Başkanı Av. Necmi Öncül 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Nevşehir Barosu tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

NEVŞEHİR BAROSU BAŞKANLIĞI

BASIN BİLDİRİSİDİR

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ aslında bir kutlamadan ziyade, Demokrasi, Tam bağımsız yargı, Savunma hakkı, adil yargılanma hakkı, hak ve adalet ile hukukun üstünlüğü kavramlarının farkındalığının sağlandığı ve vurgulandığı bir gündür.

Savunma hakkı yargının kurucu ve zorunlu unsurudur. Savunma hakkı ve savunma hakkının yegane temsilcisi avukatlar olmadan, adil bir yargılama, hak arama ve adalet mücadelesi yapılamaz. Avukatların kutsal savunma hakları ve kurumsal görevlerini yerine getirirken karşılaşmış olduğu tüm sorunların çözümlenmiş olması, savunma hakkının da güvenceye alınmış olması gerekmektedir. Her ne kadar son dönemlerde karşılaşmış olduğumuz sıkıntılar ve sorunlar yapılan mevzuat değişikliği ile giderilmeye çalışılsa da bunun yeterli olmadığı sorunlarımızın devam ettiği, bu manada hukuk devleti, adil yargılanma ve tam bağımsız yargılamadan bahsedilemeyeceği de açıkça ortadadır.

Ülkemiz ve tüm dünyanın olağanüstü ve zor günler geçirdiği, yaşam hakkının her şeyden evvel geldiği şu günlerde, savunma hakkını ve kamusal görevini zor şartlarda devam ettiren tüm meslektaşlarımızı kutluyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Salgın hastalık sebebi ile zor şartlar altında ve canı pahasına görevlerini sürdüren başta sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız, güvenlik güçlerimiz, hakim ve savcılarımız, adliye ve baro çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu ve özel çalışanlara teşekkür ediyoruz. Hastalarımıza acil şifalar diliyor, hayatlarını kaybedenlere ALLAH’DAN rahmet diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, savunma hakkını ve kutsal görevini yerine getiren tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyor, başta ulu önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

NEVŞEHİR BARO BAŞKANLIĞI