Nevşehir'de yaşayan vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak, pis koku ve görüntü kirliliğini engellemek amacıyla çöp konteynerlerini yeraltına almak için hareke geçti. 
Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha hijyenik ve modern bir çöp toplama sistemini Nevşehir’de hayata geçiriyor.

Nevsehir'e yeraltı cöp konteynirlari geldi, cok yakinda yapilmaya basliyacak.

Nevşehir Belediyesinin ilk etapta 270 Adet 5 M³ Tam Yeraltı, Mantar Ataçmanlı Çöp Konteyneri için yapılan ihalesinin tamamlandığı ve önümüzdeki günlerde belirlenen noktalara yerleştirilmeye başlanacak. 

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre "Gerçekleştirilen üst yapı çalışmalarına paralel olarak düzenlenen yer altı çöp konteynırı 5 metre küplük olacak. Yeraltındaki konteynerin kullanımı ile görsel kirliliğin ortadan kalkmasının yanı sıra, konteynır doluluk ve boşaltma sürelerinde de zaman kazanımı sağlanmış olacak. Yeraltı çöp konteynır sisteminin uygulanmasındaki başarı ve memnuniyet, ilerleyen süreçte sistemin yaygınlaşması için de belirleyici olacak. Buraya çöp atarken, kentlilerin yer üstündeki çöp atma bacasını kullanmaları ve yanıcı madde atmamaları gerekiyor"

Asansörlü sistem yeraltı konteynerleri için Nevşehir’in Avanos Belediyesi'de sipariş verdiği belirtildi.