Nevşehirli Eğitimci-Yazar Cuma Yalçın, Nevşehir'in en çok takip edilen İnternet gazetesi FİB Haber.Com'a nezaket ziyaretinde bulundu.

FİB Haber.Com İnternet Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı tarafından ağırlanan Nevşehirli Eğitimci-Yazar Cuma Yalçın, Nevşehir'de  yaşanan tüm gelişmeleri www.fibhaber.com dan sürekli olarak takip ettiklerini ifade etti. 

Nevşehirli Yazar Cuma Yalçın'ın Istırapların Sonu Kitabı Çıktı. 

Karşılıklı fikir alışverişi ve sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette İzmit'te yaşadığını ve ilk kitabını çıkardığını ifade eden Nevşehirli Yazar Cuma Yalçın kitabını şu sözlerle anlattı:

1986 yılında Nevşehir İmam Hatip Lisesi'nde 3. Sınıf öğrencisi olarak okurken yazmaya karar verdiğim kitabın ilk adı "Izdırapların Sonu'ydu"... O dönemde 150 sayfa kadar not almıştım. Yalnız o notlar, kitabın baş tarafındaki kavgaları içeren kurgulardan ibaretti ve tozlu raflar arasında tam 23 sene bekledi. Ne zaman ki İzmit'e tayinim çıktı, o anda içimdeki yazma aşkı yeniden depreşti. Yaz tatilinde hiç dinlenmeden gece gündüz çalışarak tarafımdan önce karakalem çalışması yapıldı, devamında ise bilgisayar ortamına aktarıldı. Yazılar yalnız bilgisayara "ızdırap" kelimesini yazdığımda sistem hata verdi. Bunun üzerine ben de bu kelimeyi araştırmaya karar verdim. TDK sözlüğünde "ızdırap" olarak geçen kelime hakkında Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ile Habertürk'ten Gökhan Timurhan'ın yaptığı bir röportajda:" TDK sözlüğü ve kılavuzu yanlışlarla dolu. TDK sözlüğünde 'ızdırap' ve 'muzdarip' olarak yazılan kelimelerin doğrusu 'ıstırap' ve 'mustarip' tir. Bu kelimeler, dilimize Arapça'dan geçmiştir." şeklindeki değerlendirmesini okudum. Farklı kaynaklarda da kelimenin "ıstırap" olarak yazılımlarına şahit oldum. Bu araştırmanın sonucunda kitabımın ismini "Istırapların Sonu' olarak değiştirdim. 

Kitabımız kesinlikle bir anı kitabı değildir. Orta Anadolu'da 1971-1991 yıllar arasında Nevşehir ilinin bir köyünde geçen hikaye, gerçek hayattan esinlenerek kurgulanmıştır. 

Eğitimsizliğin veya yanlış eğitilme nin toplum hayatının gidişatını olumsuz yönde şekillendirdiğini işleyerek başlar. Romana göre bu köyde eğitilerek yetişmiş hiç insan yoktur. Kitabımızın ana karakteri Cihat'ta bu eğitimsizlik ortamından kendisini kurtarmak isteğiyle dolmuştur. Okul hayatında da zaman zaman zikzaklar çizse'de içindeki okuma aşkı hiçbir zaman sömemiştir. Ticaret alanında da yetenekli olmasına rağmen belli bir dönem elinde olmayan sebeplerle yarım bıraktığı eğitim hayatına tekrar dönmek ister. 

Okuyuculardan aldığımız ilk tepkiler; "Yazar, kitapta eğitimi akıcı bir üslupla işlemiş, eğitimsizliğin toplumda yol açtığı sorunların çözümününde okullarda olduğunu belirtmiştir."

Ayrıca kitapseverler, bu hikayenin yarım kaldığını ve mutlaka devamının olması gerektiğini dile getirmektedirler. 

Cuma Yalçın'ın Biyografisi:

17 Eylül 1971 yılında Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde okuduktan sonra Nevşehir İmam Hatip lisesi'nde orta ve lise tahsilini yaptı. Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi mezunu olan yazar, Van ili Muradiye ilçesine öğretmen olarak atandı. 5 yıl Van'da çalıştıktan sonra Yozgat ili Saraykent ilçesi ve Nevşehir'in çeşitli okullarında görev yaptı.  Geçen sene atandığı Kocaeli ili İzmit ilçesi Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulun'da halen Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Yazar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren www.fibhaber.com gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'da Yazar Cuma Yalçın'a teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

Haber: Adnan YILDIZ