Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün çağrısıyla başlatılan depremzedelere yardım kampanyasına Ürgüplü vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermişti.

Cumartesi günü doldurularak yola çıkan 1 tır dolusu battaniye, elektrikli ısıtıcı, bebek bezi ve maması gibi çeşitli ihtiyaç malzemeleri önce Elazığ'da lojistik merkezine nakledildi. Daha sonra Ürgüp'ten bölgeye giden Belediye görevlileri ve Ürgüp Kızılay gönüllüleri ile birlikte çadırlar ve cami, mescit spor salonları gibi depremzedelerin yaşamlarını sürdürdükleri merkezler tek tek dolaşılarak dağıtım yapıldı.

Yardımlarla ilgili duyarlılık gösteren hemşehrilerine teşekkürlerini ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, " Yardım kampanyamıza gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyorum. Battaniye, ısıtıcı, bebek bezi gibi Ürgüp'te toplanan yardım malzemeleri, personelimiz tarafından çadır çadır dolaşmak suretiyle depremden etkilenen bölgede dağıtıldı.  Nakdi yardım yapmak isteyen hemşehrilerim artık AFAD ya da Kızılay aracılığıyla yapabilir." dedi.


Ürgüp halkının ilk yardım TIR’ına gösterdiği ilgiden ve halkın talebi üzerine belediye ikinci bir TIR için yardımları kabul ettiğini açıkladı. Ürgüp Belediye başkanı Mehmet  Aktürk; “Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Depremzedelere destek zamanı. Şimdiden tüm Ürgüp halkına yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.