Aslen Nevşehirli olan ve Onbir yıl önce işçi olarak çalıştığı 85 yıllık Alman firmasını devralarak patronluğa adım atan Salih Taşdirek, Avrupa'da Nevşehirlilerin gururu oldu... 

Taşdirek, Nevşehir'in Avrupa'daki Gururu Oldu ...

"14 yıl işçisi olduğu Alman şirketini satın aldı..."

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çat kasabası nüfusuna kayıtlı olan ve Onbir yıl önce işçi olarak çalıştığı Alman firması Erbacher + Kolb GMBH 'sını devralarak patronluğa adım atan 53 yaşındaki Salih Taşdirek, 1871 yılında kurulan Alman Sanayi ve Ticaret Odası IHK Main-Kinzig-Kreis başkan yardımcısı seçildi. Taşdirek, bu başarısıyla Almanya'da bir ilke imza atmış oldu.

SALİH Taşdirek’in hikayesi 1980’de Frankfurt Havaalanında çalışan babasının yanına gidişiyle başladı. Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü mezunu olan Taşdirek, Erbacher Kolb GMBH adlı emniyet kilitleri, güvenli giriş sistemleri üreten şirkette 14 yıl çalıştı ve 2004’te şirketi satın alarak patron koltuğuna oturdu.

Anahtar, kilit, akıllı anahtar sistemi ,elektronik kilit sistemleri , kartlı giriş sistemleri ve güvenlik sistemleri üzerine faaliyet gösteren Erbacher +Kolb GMBH şirketinin sahibi olan Taşdirek, bölgedeki yabancılar meclisinin de 15 yıldır başkanlığını yürütüyor.

Taşdirek Memleketine Hizmet İçin Siyasete Soyundu...!

Taşdirek, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Erken Genel Seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday adayı olarak hem doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek, hemde Tüm Avrupadaki Gurbetçilerimizin Meclisteki sesi olmayı hedefliyor.

FİB Haber Merkezi olarak Türkiye'nin ve Nevşehir'in Avrupada'ki Yüz akı Sayın Salih Taşdirek'e bu büyük başarılarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.