Nevşehir Aksaray Caddesi köprübaşı mevkiinde bulunan 6 katlı 6.500 m2  Kapalı alana sahip binanın üst katından düşen sıva parçaları kaldırımda yürüyen vatandaşları tehdit ettiği gibi tehlike saçıyor.

NEVŞEHİR'DE KORKUTAN GÖRÜNTÜ TEHLİKE SAÇIYOR! 

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de yıllardır atıl vaziyette olan ve en son bugün artık sıvaları iyice dökülmeye başlayan eski Yimpaş binasında facia göz göre göre "geliyorum" diyor.

Çok katlı binanın dışından bakıldığında derin çatlaklıkları rahatlıkla görülüyor, binanın betonları ve sıvaları sürekli dökülüyor, bu haliyle çevrede korkuya neden oluyor.

Bu arada çok katlı binanın üst kısmından sıva parçalarının esnaf ve kaldırımda yürüyen vatandaşların üzerlerine düşmemesi ise şuana kadar büyük bir şans. 

Nevşehir'de eski Yimpaş binası tehlike arz ediyor

Binanın eski ve bakımsız olması nedeniyle dökülen parçalara karşı bir önlem alınmamasına tepki gösteren çevre sakinleri, binanın bir an önce elden geçirilmesi gerektiğini, altından geçen bir vatandaşın kafasına her an bir parça düşeceğinin belirttiler.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar FİB Haber Merkezine şöyle konuştular: ‘’Kentin merkezinde bulunan çok katlı bina her gün tehlike arz ediyor. Yüzlerce insan bu kaldırımda yürüyor. Bu bina için acil önlem alınmalı. İnsanların canları güvende değil. Çoluk çoçuğumuz var. Bu kadar boş vermezlik olmaz, burada yaşanacak olası kaza her an geldim geliyorum diyor.

Birilerinin canı yanmadan sorumluların tedbir almalarını bekliyoruz. Bu bina bakımsızlıktan dökülmeye başladı. Sıvası her geçen gün dökülen bina mevcut haliyle metruk binayı andırıyor. Bu bina tadilat yapılacak durumda değilse yıkılıp yenisi yapılmalı, insan hayatı her şeyden önemli. Burada ne bir koruyucu file ne branda ne de uyarı levhası bile yok.  Yetkililer, vatandaşları tehdit eden bu sorunu ivedilikle çözmeliler. Böyle vurdum duymazlık olamaz. Allah göstermesin, can kaybı yaşanması durumunda sorumluları vicdanları varsa vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.’" dediler.

İşte o korkutan görüntüler...