Merkezi İstanbul'da  bulunan Suvermez Kasabası Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma derneği tarafından 02 Ağustos 2014 Cumartesi günü Suvermez Kasabası Ketir mevkinde 2. Alınkaya Şöleni düzenlendi.

 Düzenlenen şölene İstanbul Suvermezliler Derneği çatısı altında gurbetçilerimizin yanı sıra MHP İl Başkanı Göksel Taşçı,Başkan Vekili Eyyüp Öz,NTSO Meclis Başkan Vekili Mehmet Varol,Derinkuyu ilçe protokolü, İlden davet edilen misafirler, komşu Köyler ve Beldelerden davet edilenlerin yanı sıra vatandaşlar yoğun bir şekilde katıldılar. Düzenlenen şölen sergilenen gösteriler ve yapılan çeşitli etkinlikler ile görkemli bir şekilde kutlandı. 

Suvermez Köyü Alınkaya Kültür Şenlikleri Dernek Başkanı Erdoğan Yücel FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında ; Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Alınkaya Şölenimiz Suvermeze layık bir şekilde kutlanıyor. Sılai Rahim yapmak için Yurt dışından ve özellikle İStanbul da yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin yoğun katılımlarında memleket özlemi çekenlerin bu büyük buluşmasında gerek Tüm katılımcılara gerekse maddi manevi katkıları ve destekleri olan tüm Suvermezli kardeşlerimize  teşekkür ediyoruz dedi.

Suvermez Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Yücel açıklamasında, “Şölenimizde; Sünnet şöleni, halk oyunları, canlı müzik, yemek servisi, mehteran Takımı ve semazen gösterisi, uçurtma yarışı, ağalık seçimi, hediye çekilişi, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek renkli bir organizasyona imza atıyoruz. Ayrıca Şölenin yapılacağı alanı ağaçlandırmak için gayret serf ediyoruz dedi.