Ürgüp ilçesinde bu yıl 45.'cisi düzenlenen ve oldukça renkli görüntülere sahne olan Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali üçgüzeller mevkiinde gerçekleştirildi.

Festivale, Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ,
 Nevşehir Vali Yardımcısı ve Ürgüp Kaymakam Vekili Hasan KayhanAk Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat GÖKTÜRK ve Ebubekir GİZLİGİDER, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün , TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Gürol Çetin, Ürgüp İlçe Tarım Müdürü Ali Güleç, Ürgüp Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, STK Yetkilileri, Daire Amirleri ile çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı. 

Sunumlarını FİB Haber.Com Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın yaptığı Festivalde Konuşmaların ardından jüri gözetiminde gerçekleştirilen üzüm yeme yarışmasında, elleri ve gözleri bağlı yarışmacılar havada asılı haldeki üzümü yiyebilmek için kıyasıya yarıştılar.

Kapadokya Atlı Okçuluk Kulübü birbirinden güzel Atlı Savaş sanatlarını
 konu alan gösterisi ile Minikler Halk Oyunları Yarışmasında Nevşehir Birincisi olan Ürgüp Türkan Diker İlkokulu Halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

En İyi üzüm kategorisinde gerçekleştirilen üzüm yarışmasında ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü konu uzmanlarından oluşan jüri ekibi  değerlendirmelerini yaparak dereceye giren ilk üç ismi açıkladılar.

Yarışmada Ulaşlı köyünden Recep  YAZGI isimli çiftçi birinci oldu.dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Dereceye girenlerin ödülleri Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ tarafından verildi.

Programların ardından üzüm sergi alanı gezildi ve geleneksel olarak program sonrası katılımcılara yemek ve üzüm ikramında bulunuldu.


Festivale ilişkin görüntü ve detaylı haberimiz birazdan www.fibhaber.com da...