NEVŞEHİR(MHA) Dünyanın en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya bölgesi yabancı TV kanallarının yanı sıra dergilerin ilgisini görmeye devam ediyor. Nisan ayında 8 ayrı ülkeden TV kanalı ve özel dergi bölgenin tarihi ve turistik merkezlerinde çekimler yaptı, doğal güzellikleri fotoğrafladı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün yazıları doğrultusunda, Pt. Televisi Transformasi Indonesia-Trans TV adlı şirket İlimizde film çekimleri yapıldı.

 

Alman Televizyonu ZDF' nin Gruppe 5 Film işbirliği ile hazırlanan "İlk Havarilerin Mirası" isimli belgesel film çekimleri İlimizde gerçekleştirildi.

 

Gazeteci yazar Michael Gadd' m TNT adlı dergide Kapadokya hakkında yayınlanacak makaleler için bölgemizde çekimler yaptı.

 

Brezilya merkezli ulusal yayın yapan TV Aberta ve NGT Televizyon kanallarında yayınlanacak olan ülkemizi tanıtıcı bölgemizde program çekimleri gerçekleştirildi.

 

Bulgaristan ulusal TV kanalları BNT1, TV2 ve uydudan izlenebilen Satelite National  1' de gösterilen "Bez Bagaj" isimli programın çekimleri 8 kişiden oluşan 2 çekim ekibi tarafından İlimizde çekimleri yapıldı.

 

Fransız kamu televizyonu France 2' de yayımlanmak üzere Hope Prodüksiyon Şirketinin çekeceği Akdeniz konulu belgesel çerçevesinde 3 kişilik çekim ekibinin bölgemizde film çekimi gerçekleştirildi.

 

Japon Fuji Televizyon kanalında yayınlanacak olan Türk Kültürünü tanıtım bölgemizde çekimleri yapıldı.

 

ABD' de yüksek bir izleyici ve okuyucu kitlesine sahip olan Rick Steves Europe adlı TV Şovu ve Travel ile Rick Steves adlı bir radyo programı bulunan Richard John STEVES ve ekibinin Türkiye gezi belgeseli adlı programın çekimleri İlimizde gerçekleştirildi.

 

Lübnanlı Tele Lumiere Şirketi çekim ekibinin film çekimleri gerçekleştirildi.

 

TRT Genel Müdürlüğü Televizyon Dairesi Başkanlığı Yapım Koordinatörlüğünce hazırlanan "Konuşan Tarih" adlı program bölgemizde film çekimi yapıldı.

 

DETUR Turizm Şirketinin acente olarak İlimizde fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi.