AK Parti Nevşehir Milletvekili. Anayasa Komisyonu Üyesi Ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi,Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyon Üyesi Av.Ebubekir Gizligider'in yoğun gayret ve çalışmalarıyla Viyana,Brüksel den sonra Türkiye de Van'dan sonra ikincisi ilk kez Nevşehir de düzenlenecek olan Ayrımcılık konulu Diyalog Forumu, ayrımcılığın hem ulusal düzeyde hem de AB düzeyinde tartışılması, ayrımcılıkla mücadele konusundaki yasal düzenleme ve uygulamalara ilişkin deneyimlerin paylaşılması, medyadaki ayrımcılık söyleminin ele alınması ve ayrımcılığa ilişkin olarak kamuoyunda bir tartışma başlatılması amacıyla ulusal parlamentolardan Öilletvekillerini, Akademisyenleri, politika yapıcıları, medya uzmanlarını ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

 

Avanos ilçesinde gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan foruma Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan,Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Gediminas Kırkılas, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Proje Lideri Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, çeşitli ülkelerden milletvekilleri, akademisyenler ve Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda gazeteciler katılacak.

 

Özellikle AB Komisyon üyeliği göreviyle Bu önemli Formun Nevşehir de düzenlenmesinde büyük emeği geçen Milletvekili Gizligider,Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında düzenlenecek olan Ayrımcılık konulu Diyalog Forumuna katılacak AB Çatısı altındaki Ülkelerin üst düzey yöneticilerine 2 gün sürecek toplantı sonrasında Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yer Altı Kenti ve Avanos'u içeren Kapadokya gezisi düzenleyecek.Bu şekilde AB üye ülke ve Dış Basına Kapadokyanın tanıtımına da ciddi katkılar sağlayacak.

Av.Ebubekir GİZLİGİDER

Nevşehir Milletvekili

ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ

AB UYUM KOMİSYONU ÜYESİ

TÜRKİYE - AB KARMA PARLAMENTO KOMİSYONU ÜYESİ

TÜRKİYE - BANGLADEŞ DOSTLUK GRUBU BAŞKANI