PRNet A.Ş, en çok konuşulan olay ve kişileri raporladı. 30 Kasım-6 Aralık 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “PRNet En’leri” 5 başlık altında sıralandı.

AB ÜYELİK SÜRECİ YENİDEN GÜNDEMDE

Avrupa Birliği ve Türkiye ikili ilişkiler konusunda, Brüksel’deki zirveyle yeni bir başlangıç yaptı. Zirve sonrası yayınlanan bildiride, sığınmacılar krizinin yanı sıra Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin hızlandırılmasına yönelik vurgu dikkat çekti. Geri kabul anlaşmasının uygulanması ve öngörülen şartların karşılanması durumunda Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa için 2016’nın  hedef tarih olarak gösterilmesi 512 habere konu olarak haftanın en çok konuşulan olayı oldu.

Yılın ilk ayında Türkiye’den  704,6 milyon dolarlık meyve sebze ithalatı yapan Rusya, ekonomik tedbirleri çerçevesinde Türkiye’den meyve ve sebze alımını yasakladı. Başbakan Medvedev’in , yaptırımları ‘’ Biz Türk iş çevrelerinin yaptırımda hiçbir suçu olmadığını biliyoruz, Türkiye yönetiminin takındığı tavrın neticesi olduğunu söylüyoruz. Ancak üzülerek zarar göreceklerini kabul etmek durumundayız ‘’ sözleriyle  duyurması 312 haber ile basında yer aldı.

21’inci Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi’nde Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası artan gerilimi dindireceği umulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinin gerçekleşmemesi 264 habere konu oldu.

Türkiye, Rusya ile olan gerilimden dolayı doğalgazda alternatif arayışlarında ilk imzayı Katar’la attı. Erdoğan’ın ziyaretinde, Türkiye ve Katar arasındaki vizeler kaldırılırken doğalgaz konusunda uzun vadeli bir mütabakata varıldı. Katar ile yapılan anlaşma 196 habere konu oldu.

Türkiye’nin terör örğütü DEAŞ’ın elinde bulundurduğu Musul’un 32 km kuzeyinde yer alan Başika bölgesine, tankçılar dahil 600 kişilik asker sevkiyatı 119 haber ile Turkiye ve dünya gündemine oturdu.

GÜNDEM BAŞLIĞI

HABER ADET

 

 

                                  AB GÖRÜŞMESİ                                                                                 512

                                  MEYVE VE SEBZE İTHALATI                                                             312

                                  İKLİM ZİRVESİ                                                                                     264

                                  KATAR İLE DOĞALGAZ ANLAŞMASI                                               196

                                  KUZEY IRAK’A ASKER SEVKİYATI                                                    119