Referandumda 'evet' oyu isteyen Açıkgöz, Nevşehir merkez Nar Caddesi çarşı esnafıyla kahvaltıda çay eşliğinde referandum sohbet toplantısı düzenledi.
 AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandum çalışmaları kapsamında Nar caddesi çarşı esnaflarıyla buluştu. Çarşı esnaflarından evet oyu isteyen Açıkgöz, esnaflarla birlikte çay eşliğinde 'Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini' anlatarak, özellikle koalisyon hükümetleri döneminde esnafın yaşadığı sıkıntılara yakından tanık olduğunu belirterek, "Yeni anayasayla artık koalisyon hükümetleri dönemi tarihe gömülecek. Daha güçlü Türkiye'ye birlikte adım adım gideceğiz" diye konuştu.


Açıkgöz, darbelerle hazırlanmış anayasanın milli idareyle hazırlanmış anayasayla değişmesi zamanının geldiğini söyledi.


Nar Caddesi Çarşı esnafımızla bir aradayız. "Esnafımız kararlı, birlik ve beraberlik içerisinde Güçlü Türkiye İçin Evet " diyor. Ekonomik krizlerle boğuşan, IMF'den borç alan bir ülkeden, -çok şükür- sizlerin desteği ve güveniyle IMF' ye borç veren bir Türkiye olduk. İstikrarın devamı; istiklal ve istikbal için Güçlü Türkiye İçin Evet 
Bizim için milletimiz ne derse ne isterse o. Milletimiz EVET diyor. Türkiye için 16 Nisan bir milattır. 16 Nisan'da sizlerin EVET oylarıyla Türkiye, yeni bir döneme girecek. Milletimiz, kazanacak. AK Kadrolar olarak milletimizin yanındayız, her türlü vesayetin karşısındayız. 14 yıldır hem hizmet ettik hem de vesayetle mücadele ettik. Milletimizle el ele yürek yüreğe geçen 14 yılda Nevşehir 'imizin büyümesi Güçlü Türkiye için çalıştık. 16 Nisan'da Kararımız Evet inşallah dedi.

Milletvekili Açıkgöz'ün esnaf buluşmasına AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver ve Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz'de yer aldı.