Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye genelinde 2012 yılında yaşanan afetler nedeniyle hasarı yüzde 40'ın üzerine olan 98 çiftçiye para yardımında bulunulacağını bildirdi.

 

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 kış sezonunda başta Denizli'deki bağ alanları olmak üzere, ekili alanlarda zarar meydana geldiğini ve çiftçilerin sıkıntı yaşadığını belirtti.

 

Ekili arazilerde yaşanan bu zararın kısmen telafisinin sağlanabilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başta olmak üzere, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduklarını ve bundan olumlu sonuç alındığını ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:

 

"Türkiye genelinde 2012 yılında yaşanan afetler nedeniyle hasarı yüzde 40'ın üzerine olan 98 çiftçiye para yardımında bulunulacak. Bu kapsamda Muğla ilinde hasara uğrayan çiftçi sayısı 3, zararın kanuni karşılığı 19 bin 656 lira, Nevşehir ilindeki çiftçi sayısı 2, zararın kanuni karşılığı ise 23 bin 541 liradır. Denizli'mizde ise zarara uğrayan 93 çiftçimizin zararının kanuni karşılığı 585 bin 520 liradır. Bakanımızın onayından çıkan bahse konu olan yardım bedeli, bu yıl içinde afetten zarar gören çiftçilerimizin hesabına aktarılacaktır."