Geçtiğimiz yıl Nevşehir Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bahar şenliklerinde yaşanan olumsuz gelişmeleri kamuoyuna taşıdığı için maaş kesme cezası verilen Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru’ya verilen ceza kamu denetçiliği kurumu tarafından uygun bulunmadı.

Karara ilişkin ilk kez konuşan Doğru, “Bilindiği üzere geçen Yıl Nevşehir Hacı Bektaş veli Üniversitesi tarafından organize edilen Bahar şenlikleri ile ilgili Bir basın açıklamamız olmuştu. Ardından Üniversite Yönetimi hakkımızda Soruşturma açıp Maaştan kesme cezası vermişti. Bizde kamu Denetçiliğine itiraz ettik, şuan elimize ulaşan kararda açıkça belirtildiği gibi bize verilen cezanın Hukuka aykırılığı teyit edilmiş ve Yönetime tavsiye niteliğinde bir karar metni gönderilmiştir. Hatırlayacağınız gibi Bahar şenlikleri sürecinde birçok hoş olmayan olaylar yaşanmış içki ve uyuşturucu maddelerine rastlanmıştı. Bizde belgeleriyle kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu konuda bizi iftira atmakla suçlamışlardı. Oysaki bizim paylaştığımız resimler devede kulak babındaydı. Nevşehir AGD olarak elbette toplumsal olaylardan sorumluyuz Gençliğimizin Milli ve manevi Değerlerini muhafazası ve geliştirilmesi ile ilgili konularda her türlü gelişmeye müdahiliz ve müdahil olamaya devam edeceğiz. Malazgirt meydan muharebesi ile bu toprakların bağrı İslam’a ve Müslümanlara açılmış Çanakkale ile tekrar muhafazası için bütün gücümüzle cihad etmiş bir milletin yaşadığı topraklarda bulunuyoruz. Malazgirt’te ve Çanakkale'de bizler, Ahlaki ve insani değerlerini yitirmiş zalim ve Ceberrut devletlere ve onların Batıl ve Nefsi zihniyetleri ile mücadele etmiştik. Maalesef bugün Canımızı ve malımızı ortaya koyarak kovduğumuz zihniyetin Ahlaksızlıkları, sanat ve Eğlence ismi altında Gençliğimize sunulmaya çalışılıyor. bunu hiçbir şekilde tasvip etmeyiz ve karşı koymak için bütün meşru zeminlerde yüksek sesle itirazımızı yapmaya devam edeceğiz bu böyle bilinmeli. Kanuni Sultan Süleyman'a Fransa'da uygulamaya konulan Dans gösterisi için bilgi gidince zamanın Fransa kralına ihtar çekmiş ve Fransa'da Ahlaksızlığın Osmanlı'ya sıçrama tehlikesine dikkat çekmişti ve 100 yıl Fransa da Dans gösterisi yapılmamıştı, işte bizde Kanuni Sultan Süleyman’ın bu hassasiyetinin benimsiyor ve yaşamak için gayret ediyoruz, aradan geçen yıllar bu milleten neleri götürdüğünü acı acı hatırlıyoruz. Yapılan Bir araştırmaya Göre Gençliğin % 9 Uyuşturucu,
% 18,6 Alkol % 46 Sigara içiyor buna karşılık devamlı kitap ve gazete okuyanların oranı ancak % 20 civarlarındadır. Bu vahim tablodan kim ya da kimler sorumlu elbette Eğitim ve Öğretim kurumları bu konudan bire bir sorumlular. Bütün bu tablolar ortada iken bazı kurumların Toplumun ve özellikle Gençliğin Ahlaki değerlerini tahrip etmek için Bahar şenliklerinde sergiledikleri tutum ve davranışlar asla iyi niyetle bağdaşır yanı görülmemektedir. Son olarak şunu söylemek istiyorum; Bahar şenlikleri ya da mezuniyet partileri Ahlaki değerlerimizi tahrip ediyor, biz Sivil toplum örgütü olarak asla buna müsamaha gösteremeyiz. Şehit kanları ile sulanan bu topraklarda Evlatlarımızın kanını dökenlerin Zihniyetine bu Gençliği Yem ettirmeyiz. Üniversiteler bu halkın bu milletin milli ve manevi değerlerine uygun faaliyet yapmak mecburiyetindeler. Çünkü bu milletin vergisi ve milletin emeği ile kurulmuş kuruluşlardır. Üniversiteleri yönetenler bulundukları makamın sahibi değil emanetçisidirler. Bu şuur ve bilinçle Hareket ettiklerinde bizler Her zaman destekçisi olur, gayri durumlarda elbette her türlü meşru yöntem ile karşı durmaya devam edeceğiz. Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin Hayat Felsefesine uygun bir Yönetim Temennisi ile teşekkürlerimi sunarım” dedi.