Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Aylık Olağan Yönetim Kurulu toplantısı bu ay Aksaray'da gerçekleştirildi.
Melendiz Otel'de gerçekleştirilen toplantıya AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Başkan Vekili ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanları ve AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, toplantıda geçtiğimiz ay başvuru süresi sona ermiş olan 2014 yılı Mali destek programı kapsamında yönetim kuruluna bilgi verileceğini belirterek, ajansın 10 milyon TL bütçeli 2014 yılı Mali destek programı başvuru süresinin Nisan ayının 21'inde sona erdiğini kaydetti. Toplam başvuru sayısının 132 olduğunu belirten Çakacak, "Başvuruların toplam bütçesi 77,91 milyon TL. Ajanstan talep edilen toplam destek miktarı ise 37,11 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Projelerin ön inceleme süreci 11 Nisan'da sona ermiştir. Bağımsız değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilen değerlendirme süreci ise 14 Nisan'da başlamış ve devam etmektedir" dedi.

Görüşülecek bir konunun da denetim olduğunu belirten Çakacak, "Geçtiğimiz ay ajansımızdaki Sayıştay denetimi ve dış denetim sona ermiştir. İç denetim ile ilgili ise ajansımızda iç denetçi bulunmadığı için Kalkınma Bakanlığı'nın iç denetim faaliyetleri kapsamında iç denetim genel sekreterliğimiz tarafından yerine getirilmektedir" şeklinde konuştu.

AHİKA'nın tanıtım ve iş birliği faaliyetleri kapsamında yurtdışı ziyaretlerinde bulunduklarını belirten Özdemir Çakacak, "Bu kapsamda Mayıs ayında yönetim kurulumuzun katılımı ile İtalya'ya tanıtım ve işbirliğine yönelik çalışma ziyareti düzenlenmesi planlanmaktadır. Ayrıca paydaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ajansımız ve KOSGEB işbirliği ile girişimcilik eğitimleri ve yine ajansımız ile İşkur işbirliği ile kariyer günleri düzenlenmesi planlanmaktadır. Diğer yandan ajansımız 300 bin TL bütçeli teknik destek programına çıkmayı planlamaktadır" dedi