Geçtiğimiz ay Acıgöl İlçesinde TEOG sınavına göreve giderken meydana gelen trafik kazasında eğitim şehidi olan öğretmenlerin görev yapmış olduğu Topaç İlköğretim Okulunu ziyaret eden AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları üyeleri,Okul kütüphanesine kitap yardımında bulundu.

AK Gençlerin Ziyaretinde Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş ve Topaç köyü muhtarıda hazır bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, amaçlarının eğitim ve öğretime ellerinden geldiğince destek olduğunu iletti.
Özellikle köy okullarında okuyan çocukların daha fazla kitaba ihtiyacı olduğunu aktaran Yanar; "Ülkemizde son yıllarda AK Parti hükümetlerinin eğitimde yaptığı reformlar ile büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. Bu ilerlemeler ile günden güne eğitim ve öğretim istenilen düzeye gelmektedir. Aynı zamanda eğitimde özgürlüklerin de önü AK Parti iktidarınca açılmıştır. Bizler bu olumlu gelişmelerin yanında bazı köylerimizde daha çok kitap ihtiyacı olduğunu hissettik. Okulumuza hem kitap yardımında bulunmak istedik hemde Elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden şehit ögretmenlerimizin okulu Topaç köyü ilköğretim okulunda anasınıfı ve kütüphanede görsel düzenleme yaptık.Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz.. ” dedi.

Hemen konuyu gündemlerine aldıklarının altını çizen Yanar, gençlik kollarında bulunan tüm üyelerin de özveri ile yaklaştığına işaret etti. Gençlik kolları olarak bundan sonra da sosyal sorumluluk bilinci ile proje üreteceklerini dile getiren Yanar; "Bizler her ne kadar siyasetin içinde olsak da öncelikle birey olarak sorumluluklarımızı bilen gençleriz. İlimizin içinde kimsenin mağdur olmasını asla gönlümüz istemez. Bu nedenle mağduriyet olan her yerde bilinçli yaklaşan bir tavır içinde olacağız. Amacımız ‘Bana ne’ anlayışından uzak kendini bilen ve yardımcı olmayı seven bir zihniyet ile çalışmaktır. Bu nedenle buna benzer çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimizin Mutlu Olması Önemlidir

Öğrencilerin her anlamda mutlu olmasını istediklerini ve bu nedenle çalıştıklarını belirten AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar; "İlimizde ve ülkemizde eğitim ve öğretimde yapılan değişiklikler eğitim kalitesini arttırmaktadır. Artık ülkemizde üniversitelere girmek daha da kolay olmakla beraber, özgürlüklerin daha çok konuşulduğu bir eğitim sistemi oluştu. Tüm bu yaşanan olumlu durumun akabinde reformlar tüm hızı ile devam etmektedir. Bizler bu bağlamda eğitim ve öğretime birey olarak katkı sağlamak istedik. Her ne kadar öğrencilerimiz AK Parti iktidarlarında eğitim malzemelerine hiçbir maddiyat ayırmadan hayatlarına devam etse de bireysel gelişimleri için hepimizin üzerine düşen görevler var. Öncelikle kendini daha çok geliştiren yeni nesillerin olması için okumayı seven öğrencilerin olması söz konusudur. Kitap okumayı seven çocuklarımızın ülkesinin geleceğinde daha etkili olacağını bilmekteyiz. Bu nedenle kitap eksiği olduğunu gördüğümüz okullara destek vermek istedik. Yaptığımız çalışma ile Topaç köy okulu kütüphanesine kitap götürdük ” dedi.

Onların Duaları Yeter

Yaptıkları yardımlar sonucunda öğrencilerin mutluluklarının kendilerine en büyük referans olduğunu hatırlatan Yanar; "Biz bireysel olarak çocuklarımıza katkı sağlamak için bu işe koyulduk. Gençlik kollarımız her şeyden önce sorumluluklarını bilen bir yapıdadır. Bu nedenle bizlere bu konuda en büyük heyecan verecek hediye öğrencilerimizin mutluluğu ve duasıdır. Ayrıca okumayı seven yeni bir nesle katkı sağlamanın hazzı da bizler de daima olacaktır. AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları olarak bundan sonra da sorumluluklarımızın bilinci ile çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.