AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylarının Pazar günü Genel Merkez'deki yapılan mülakatların ardından 55 kişilik aday adayı listesi 21 kişiye düşürüldü.

AK Parti 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday belirleme takvimine göre aday adayları Pazar günü Ankara'da Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu başkanlığında ki heyet ile mülakat yapmıştı. Bilindiği gibi partinin Nevşehir de yapılan 55 başvurudan 48'i , 28 Şubat tarihinde temayül yoklamasına girmiş, temayüle giren isimlerde mülakata alınmıştı.

AK Parti Genel Merkez'inde yapılan mülakata Belediye Meclis Üyeleriğinden istifa eden Yücel Menekşe ile birlikte eski il başkanları, milletvekilleri ve mevcut vekiller girmemişti. Alfabetik sıra ile mülakata giren 48 aday adayına yaklaşık 10 ar dakikalık süre içerisinde önce kendilerinin tanıtılması istendi sonra iki yada üç soru soruldu.

Komisyon mülakatın ardından değerlendirmesini Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'ya sundu. Partiye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre mülakat sonucu 34 aday adayı elendi.


Geriye kalan 21 isim için ise bu hafta içerisinde Nevşehir genelinde bir anket çalışması yapılacak. Anketlerde yüksek çıkan isimlerden yine üst komisyonda değerlendirilecek ve belirlenecek 11 isim Genel Merkez'e son kez çağrılarak Üst Kurul ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek ve 7 kişilik aday listesi nihai halini alacak.

NEDEN ELENDİLER?

Mülakat sonucunda elenen 34 kişinin önümüzde ki hafta içerisinde belli olması bekleniyor. Komisyonun adayların birebir görüşmede ki performansları, neden aday adayı olduklarına verdikleri cevap ve CV'lerine göre bu kararı verdikleri ifade ediliyor.