1991 Nevşehir İmam Hatip Lisesi Mezunlarından Alemdar (Nevşehir İHL Mezunları ve Mensupları) Derneği yeni Başkanı Op.Dr. Fatih Yakut ve beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Karapınar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu , Acıgöl Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Acıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyaretlerinde okul müdürlerini, öğretmenleri, okul aile birliklerini ve öğrencileri ziyarette bulunan heyet,  Ziyaretlerin çok faydalı olduğunu, olumlu tepkiler aldığını belirten Alemdar (Nevşehir İHL Mezunları ve Mensupları) Derneği yeni Başkanı Op.Dr. Fatih Yakut , ziyaretlerini şu şekilde değerlendirdi:

“Kısa adı ALEMDAR olan Nevşehir İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneğimizin organizasyonu ile bugün  Karapınar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu , Acıgöl Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Acıgöl Anadolu İmam Hatip Liselerimizi ziyarette bulunduk. Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, okul aile birliklerimiz ve mezun derneklerimizle ayrı ayrı görüşerek, okullarımızın eksikliklerinin giderilmesine, öğrencilerimize nitelik kazandırılmasına yönelik fikir alış-verişlerinde bulunduk. Müdahil olabileceğimiz konuları belirledik. Önümüzdeki kısa dönemde tespit ettiğimiz katkıları vererek, bu ziyaretten maksadın hasıl olmasını sağlayacağız.

Ziyaretlerimizde öğrencilerimizle de beraber olarak, onlara misyon ve vizyonlarının neler olması gerektiğini örnekleri ile anlatmaya gayret gösterdik. Onların başarıya odaklanması gerektiğini, bunu ülkemiz ve milletimizin geleceği için çok önemli olduğunu, çünkü her birinin İmam-Hatipli olarak gelecekte bulundukları ortamda fikri sorulan, yön veren, toplum lideri Önder insanlar olacağını ifade ettik. İmam- Hatipli her öğrencinin hayata hazırlanırken, gerek İmam-Hatip Lisesinde, gerekse yükseköğrenim tahsilleri sürecinde derslerinin haricinde mutlaka kültürel ve sosyal etkinliklerle, edebiyatla, bir sanat ve spor dalıyla mutlaka ilgilenmeleri gerektiğini, entelektüel birikimlerini de mutlaka sağlamalarını ifade ettik. Önümüzdeki dönemde okullarımıza ve öğrencilerimize bu manada da verebileceğimiz önemli katkıları anlatıp, taleplerini beklediğimizi ifade ettik. Ayrıca, bu ziyaretlerimizde bizlere yakın ilgi gösteren okul müdürlerimize, öğrencilerimize, okul aile birliklerimize, mezun derneklerimize de ayrı ayır teşekkür ediyor, en kısa zamanda Nevşehir'in diğer ilçelerinde bulunan okullarımızı da bu şekilde ziyaret ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.