Nevşehir de yoksul ve yardıma muhtaç ve engelli insanlarımıza ‘’AYAĞI OLMAYANA AYAK OLALIM ‘’ adı altında hediye edilmek üzere ikinci el tekerlekli sandalye, (120 adet ) 2 bronşit hastalığının tedavisi için cihaz ,5 adet Nefes darlığı ve alerji kontrol makinesı . 200 (karton ) Giyim Yaslı ve seker hastaları için bez vs. toplam Bir TIR dolusu Türkiye ye Nevşehir e 19.12.2013 Perşembe günü gönderdik. Tırımıza destek sağlayan ve gönderme töreninde bizleri yalnız bırakmayan Schleswig Belediye Başkanı Sayın Thorsten Dahl , Schleswig doktorlarına ve yardim kampanyamızda emek sarfeden Türk sövalyemiz Muazzez Demir yürek hanım a ve schleswig halkına teşekkür ediyoruz,

Bu anlamlı yardım çalışmasına THY Duesseldorf Müdürü Murat Gür iş adamlarımız Yüksel Dukan, Ali Rıza Polat, Ömer ve Adem Tekin, Gaffur Karakuş Rafet Göksu ve Mümün Uluc´un sağladığı destekler sonucu Yardim Kampanyamızı DEVNAK ında ulaşım desteğini alarak Türkiye ye taşınması ile gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Nevşehirde bu yardım malzemelerini en iyi ve düzenli bir şekilde valiliğimizin İl özel İdare Genel sekreteri Abdulkadir Tatar denetiminde 30.12.2013 Pazartesi günü saat 14.00 de Nevşehir özel idarede dağıtımı yapılacaktır. .

 

Avrupa Nevşehirliler Platformu Kapadokya Kültür Derneği başkanı Mümün Uluç un yaptığı açıklamada "Dernek olarak , Nevşehirli iş adamımız Dr.Yüksel Dükan ın maddi desteği çalışma arkadaşları hemşehrileri, basın kuruluşlar , diger İş adamlarının ve Nevşehir Valiliğinin manevı desteği ile 7 yılda 120 kültür, sanat, tanıtım ve yardımlaşma içerikli dikkat çekici bölgelerde KAPADOKYA tanıtım etkinlikleri organize ettiklerini beliritti .