22  Eylül 2013 tarihinde Almanya'da yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerine ( BİG) Adalet ve Yenilikci Partiden Millevekili adayı olan hemşehrimiz Mümin ULUÇ Gazetemizi ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 ULUÇ seçimle ilgili yaptığı açıklamada;

9. ayın 22' sinde Almanya'da yapılacak olan seçimlerde vatandaşlarımızın sandık başına giderek oylarını kullanarak vatandaşlık görelerini yerine getirmelerini istirham ediyorum.  bu seçimlerde 30 dan fazla Türk  - Alman vatandaşı seçimlere (BİG) Adalet ve Yenilçi partiden seçimlere katılıyor.  Bizim Türk Seçmenimiz genelde CDU, SPD, ve Yeşiller partisine oy veriyorlar bu partilere verilen oylar yabancıları temsil etmiyor  3 yıl önce kurulan bizim partimiz  40 parti arasında12 . oldu  almanya'da oy kullanacak olan   değerli seçmenlerimizin oylarını bekliyorum

BIG Partisinin Hedefleri

Eğitim
■ Eğitimde fırsat eşitliği
■ Eğitime ayırılan bütçenin artırılması
■ Anadil eğitiminin yaygınlaştırılması
■ Çocuklara dil eğitimi teşviği
■ Çocukların kültürel kimliklerinin dikkate alınması
■ Gençlere daha fazla meslek eğitimi imkanları

Aile
■ Düşük gelirli ailelere devlet desteği
■ Çocuklara daha kaliteli ve yeterli ana okulları
■ Çocukların daha iyi korunmasına yönelik önlemler
■ Yaşlıların kültürel yapısına uygun bakım
■ Aile içi şiddete karşı önlemler

Ekonomi
■ İşsizliğe karşı mücadele
■ Aynı işe eşit maaş
■ Faiz endeksli ekonomiye alternatifler geliştirilmesi
■ Küçük ölçekli işletmelere uygun teşvikler

Siyasi Katılım
■ Çifte vatandaşlık
■ Yerel seçim hakkı
■ Sosyal ve siyasi katılım
■ Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı önlemler
■ Çift kültürlü insanların potansiyellerini değerlendirmek
■ Kamusal kurumlarda göçmen kökenlilerin daha fazla yer alması

KİŞİSEL BİLGİLER

 

 

Adı, Soyadı                Mümün ULUÇ

Doğum tarihi             23.03.1961

Doğum Yeri               Avanos

Uyruk                         Almanya Vatandaşlığı 

Medeni Durum         Evli

Çocuk Sayısı              6 ( 3 Kız 3 Erkek)

Meslek                        Emlak, Sigorta, Seyehat uzmanı

Basın mensubu  /TV program yapımcısı ve sunucusu (1984-2013)

 

 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

 

Adres             Aktienstraße 159     45473 Mülheim

Telefon           00 49 208 47 76 80 

                        0049 178 46 88 594  

                        00 49 17 2 650 98 70

E-posta           [email protected]
 

 

 

EĞİTİM GEÇMİŞİ VE DURUMU

 

İlkokul                                    1967-1972     

Ortaokul                     1972-1975      

Lise                             1975-1978 (Endüstri Meslek Lisesi, Elektronik Bölümü (Türkiye)

Üniversite                   (Hâlen) Eskişehir Açıköğretim Üniversitesi, İşletme Bölümü Öğrencisi   

                       

Yabancı Dil                Almanca (1979-1981: Almanca Dil  Eğitimi)

 

 

 

MESLEKÎ GEÇMİŞ

 

1979                           Almanya’ya Öğrenci olarak  Göç

1981- 1984                 Thyseen Firmasında Kaynakçı olarak eğitim ve çalışma

1984- 2013                 Serbest Meslek, Emlakçılık, Sigortacılık (Alman kuruluşları ile ) ve Seyahat Acentalığı (THY, Pagasus, Öger ve birçok uçak şirketinin resmi acantası)

 

 

 

 

 

 

 

 

EĞİTİM, KÜLTÜR ÇALIŞMALARI VE GÖREVLER

 

1990- 1995                 Mülheim Ruhr Belediyesinde Uyum Meclisi Üyesi olarak görev yaptı. Eğitim konusunda çalışmalarda bulundu.

 

1995- 2000                 Mülheim Veliler Derneği Başkanlığı yaptı.

                                

2004-2005                  8 takımın 220 futbolcu ile mücadele ettiği bir ligde bulunan Vatanspor adlı kulübün Başk Yard ve  Başkanlığını yaptı.

 

2004- 2005                 Avrupa Nevşehirliler Derneğini kurdu ve Kurucu Başkanlığını yaptı.

2004-2013                  Kanal Avrupa TV de 163. canlı TV Programı, Anadolu Diyarı Programı vb. Kültür, Sanat Şiir, Edebiyat, Yardımlaşma, Tanıtım ve Müzik içerikli programlar (Türk Kültürünün ve Türkiye’nin Tanıtımına Yönelik Toplamda 463 Canlı Program) hazırladı ve sundu.

 

2004-2007                   TİDAF  (Türk İşadamları Dernekleri  Avrupa Fedarasyonu ) Genel Sekreter Yardımcısı görevini üstlendi.

 

2006-2013                  Almanya Kapadokya Kültür Derneği ve Avrupa Nevşehirliler Platformu kurucusu ve  hâlen başkanlığını yapıyor.

 

2007- 2013                 DİEK  - Dünya Türk İş Konseyi üyeliğine sahiptir.

 

Ayrıca,  Almanya‘da  dinî, kültürel, sosyal, tanıtım ve sportif faliyetler gösteren 40 derneğin de üyesidir.

1982 yılından  bu yana  DİTİB denekleri , İGMG dernekleri, ATİB ve dernekleri,  UETD  vb. bir çok yöresel derneğin  ve  yardım amaçlı kurulan derneklerin de üyesi olarak ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destek sağlamaktadır.

Bu etkinliklerle, bölgedeki kültürel ve sosyal etkinliklere katılarak maddi manevi destekler sağlayarak Nevşehir, Kapadokya bölgesinin ve Türkiye‘nin  tanıtımına destek sağlamaktadır.

Her yıl  yüzden fazla  kültürel  etkinliğe davetli olarak katılmakta, bu  programlardaki konuşmalarıyla ve kültüre, sanata destek sağlayan kurum, kuruluş  yöneticilerine, iş adamlarına Kapadokya‘dan getirilen  peribacası maketleri hediye ederek bölgemizin tanıtımına destek olmaktadır.

Almanya‘daki vatandaşlarımızın  mutlu ve hüzünlü günlerinde yanlarında olmaktadır. Almanya’da yaşadığı 34 yılda yaklaşık 3000‘den fazla  düğüne katılarak birlik beraberliğe ve yardımlaşmaya destek sağlamıştır.Bin den fazla gencimizin   düğünlerine maddi destek sağlanmasına  yardımcı olmuştur.

Dernek Başkanlığı döneminde, iş adamı  Dr.Yüksel Dükan‘ın  maddi desteği    çalışma arkadaşları , ailesi, hemşehrileri ,basın kuruluşları , iş adamlarımızın ve  Nevşehir  Valiliğinin manevi desteği  ile 7 yılda 120 dikkat çekici KAPADOKYA tanıtım  etkinliği  organize etmiştir.

Avrupada 5 ayrı ülkede  Almanya, Hollanda, Belcika,   Fransa ve ingiltere de

 20  bölgede kapadokya   fotoğraf sergisi açarak ,   folklör,  defile,  semazen gösterisi,  çanak çömlek el sanatları , halı dokuma, ebru  ve yazı sanatı , yöresel  yemekler  ,sinevizyon  gösterileri ve   tanıtım broşürleri CD‘ ler  dağıtarak kültüre ve tanıtıma destek  sağlamıştır  

Son 3 yılda 40 ayrı yerde şiir dinletileri, şölenler düzenlemiş ve 9. Uluslararası  Kapadokya  Şölenlerini  gerçekleştirmiştir. 3 şairin 30., 40. ve 50. sanat yıllarını etkinliklerle kutlamıştır. Bu etkinliklerde, 250 kişilik kız folklör  ekibi ile halk oyunu şöleni (aynı kostüm ve Müzik ile ) düyenleyerek rekor kırmıştır, 6 futbol turnavası düzenlemiştir.

2 yılda 6 şiir kitabını bastırarak ücretsiz dağıtımını sağlamıştır. Almanya‘dan iki tır dolusu tekerlekli sandalye toplayıp Türkiye‘ye götürerek ihtiyaç sahiblerine ücretsiz dağıtmıştır.  Şimdi ise  THY ve diğer uçak şirketlerinin yardımı ile  ulaştırmaktadır .

Kanal Avrupa TV de Nevşehiri tanıtmak ve kültürel değerleri ekrana  taşımak için 20   canlı Tv programı (90dk) hazırlayarak sunmuştur. Milyonlarca ziyaretçi ve izleyiciye, özellikle de  bir milyondan  fazla  görme engelliye Kapadokya’nın tanıtımını sesli CD ile tanıtmıştır.Her  yıl Nevşehir Valiliği ile istişare ederek  basın ödülünü yurt dışında takdim etmektedir.Başarılı öğrencileri onurlandırarak ödüllendirmeye devam etmektedir.

Nevşehir Üniversitesinde Öğrenim gören  ihtiyaç sahibi öğrencilere Nevşehir Üniversitesi Öğrenci Derneği tarafından başlatılan  “Bir Öğrencide Sen Okut„  kampanyasına destek sağlamaktadır.

          Türk ve Türk dünyası edebiyatına ve Kültürüne desteklerinden dolayı  Azarbaycan‘daki Vektör Üniversitesinden Prof. Dr. Elchin İsgenderzade‘nin girişimi ile kültüre ve Türk dünyasına verdiği hizmetten dolayı kendisine üstün hizmet ödülü takdim edilmiştir.

                Dernek çalışmalarından dolayı Nevşehir valilerinden, Almanya‘daki  Başkonsoloslardan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay‘dan   teşekkür belgeleri almıştır (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=riCqX-Z591A).

 

 Türkiye‘de  her yıl   yardıma muhtaç  10 öğrenciye15 yılı aşkın süreden beri  bursu vererek  eğitime destek sağlamaktadır. Burs alan öğrenciler arasından birçok öğrenci doktor,  mühendis, öğretmen vb. mesleklere sahip olarak mezun olmuştur.

            2004 yıldan bu yana Ulusal TV kuruluşu Kanal Avrupa‘da  kültürel, sosyal ve müzik  içerikli 463 Program hazırlayıp sunarak Türk kültürünün tanıtımına destek sağlamaktadır:

            http://www.youtube.com/watch?v=55bhmzhICRQ&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?v=iR-wObtv9a4&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?v=LU_FAHi-IbM&feature=player_detailpage

 

2013’ün Mayısındanitibaren çeşitli ülkelere (Fransa/Paris, Hollanda, Belçika) ve şehirlere otobüs ile düzenlediği kültürel gezilerde, yolculuk esnasında eğitim ve kültür faaliyetleri yürütmektedir. Geziye katılanlara, uzmanların da yardımıyla sosyal ilişkiler, Türkçe,Türk tarihi , aile vb. konularda bilgi vermeye devam etmektedir.

Avrupa‘dan Anadolu‘ya Kültür Köprüsü ve Avrupa‘ya Göçün 50. Yılı  Tanıtımı ve  Avrupa‘daki Gözbebeklerimiz adları altında Türkiye‘nin bir çok ilinde programlar hazırlayıp sunmak için çalışmalara devam etmektedir

           13.08.2013 tarihinde Azarbeycan VEKTÖR uluslar arası ilimler akademisi Rektörü Prof Dr.Elcın İsgenderzade  tarafında  çalışmalarından dolayı Fahri Doktor  (Dr.) ünvanı  verildi.

BİG Partisi (Adalet ve Yenilikci Parti)  NRW nin   yönetim kurulu  üyesidir.  3 yıl önce kurulan  25 ayrı ülke vatandaşlarının üyesi olduğu, Almanya‘da faliyet gösteren  ve seçimlere katılabilme hakkı elde eden BİG adlı partide siyasî çalışmalar yapmaktadır.

2012yılında Almanyada BİG partisinden Eyalet Milletvekili adayı olarak seçime girmiştir.

22.09.2013 tarihinde Almanya‘da yapılacak genel seçimlerde  Milletvekili adayı gösterildi.