NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti eski sağlık il müdürlüğü binasını Milli Emlak Müdürlüğünden kiralayarak bu binayı yeniden ilimize kazandırmayı planlıyor.

İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Avlanmaz, il sağlık müdürlüğünün taşınmasının ardından atıl bir şekilde kalan binanın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis edilmesine karşın, Müdürlüğün bu binayı değerlendirmekten vazgeçtiğini ve Cemiyet olarak binanın değerlendirilmesi için gerekli müracaatlarda bulunduklarını söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şubesi olarak söz konusu binanın ilk katının Cemiyet Merkezi ve kültür merkezi olarak değerlendirmeyi planladıklarını belirten Avlanmaz, binanın ikinci katının ise öğrenci evi kullanılacağını ifade etti.

Söz konusu binanın onarılarak faaliyete geçirilmesi durumunda kardeş sivil toplum kuruluşlarınca da kullanılabileceğini kaydeden İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Avlanmaz, “Eski Sağlık İl Müdürlüğü binamızın daha önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsisi yapılmış. Ancak, müdürlük burayı değerlendirmekten geri vazgeçmiş. Biz burayı Milli Emlak Müdürlüğünden kiralamak için gerekli başvurularımızı yaptık. En kısa zamanda resmi prosedürlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Bu binanın ilk katında derneğimizin merkezini ve kültür merkezini oluşturacağız. Bu merkezimizde saz, bağlama, ney, gitar kurslarının yanında yabancı diller ve Osmanlıca gibi kursların düzenlenmesini planlıyoruz. Öte yandan kardeş Sivil Toplum Kuruluşlarımızda burada etkinliklerde bulunabilecekler. Lise ve Üniversite gençlerimiz bu imkanlardan yararlanabilecekler. Binanın ikinci katında ise 50-60 erkek öğrencinin barınabileceği bir yurt yapmayı düşünüyoruz. Eylül ya da Ekim ayı gibi bu merkezi tamamen hizmete açmayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.