NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Aile Sağlığı Merkezlerine Özürlülere uygun düzenlemeler yapılıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Aydın, 31 Aile Sağlığı Merkezinin özürlülere uygun hale getirilmesi için 8 tanesinde ihale yapıldığını ve diğerlerinin de önümüzdeki günlerde gerekli ihalelerin yapılmasının ardından bu çalışmaya tabi tutulacağını söyledi.

Aile Sağlığı Merkezlerinde ısıtma sistemlerinin de ele alındığını ve bu yönde bir takım düzenleme çalışmalarına ağırlık verdiklerine dikkat çeken Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Aydın, “Son zamanlarda halk sağlığı müdürlüğü olarak aile sağlığı merkezlerimizin özürlü vatandaşlarımızın ulaşımına elverişli bir hale getirilmesine yoğunluk vermiş bulunuyoruz. 31 Aile Sağlığı Merkezimizin 8 tanesinin ihaleleri yapıldı ve özürlü vatandaşlarımıza uygun bir hale getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor.

Diğerlerinde de aynı çalışmalarımız söz konusu. 3 Aile sağlığı merkezimizin ısıtma sistemi sobalıydı bunların kalorifer sistemine dönüştürülmesi için de çalışma yaptık. 26 Aile sağlığı merkezimizi A Sınıfı Aile sağlığı merkezi haline getirdik. Esnek mesai saati uygulamasına geçtik. Bazı aile sağlığı merkezlerimizde özürlü odaları yapıyoruz. Bu odalar sayesinde aile sağlığı merkezimize gelen engelli bir vatandaşımıza bu oda da gerekli sağlık hizmeti verilecek. Kozaklı ilçemizde 7 hekimlik yeni bir aile sağlığı merkezi açıyoruz. Şu an itibariyle 86 Aile sağlığı merkezimizde doktor açığımız söz konusu değil” açıklamalarında bulundu...