Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına 08.55’de  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,  İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende ,uluönder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de,  iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

Törene katılanların İstiklal Marşı söylemesi ile bu alandaki tören sona ererken, Atatürk’ü anma proğramı , Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde Nevşehir  Anadolu Lisesi Müzik Kültür ve Edebiyat Kulübünün hazırladığı etkinlikle devam etti.

 

Atatürk için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan anma etkinliğinde günün anlam ve öneminin dile getirildiği konuşmanın yanı sıra öğrenciler şiirler okudu.  

Etkinlik, Anadolu Lisesi Müzik Kültür ve Edebiyat Kulübüöğrencilerinin  seslendirdiği 10 Kasım Oratoryo’su ile sona erdi.

 

Daha sonra Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi,sergi alanında Altınyıldız Koleji öğrencileri tarafından Atatürk’ü anlatan fotoğraf ve resimlerden oluşan serginin açılışı Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,  İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından yapıldı.