Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde   Nevşehir’de düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.

Atamızı , 77. Ölüm Yıldönümünde Minnetle Andık

Nevşehir Valiliği önünde bulunan  Atatürk Anıtına saat 08.55’de  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,  İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende , ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de, çalan siren eşliğinde  iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra, törene katılanların İstiklal Marşı söylemesi ile bu alandaki tören sona ererken, Atatürk’ü ölümünün 77. yıldönümü anma programı, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ nde  devam etti.

Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda ilk olarak Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam eden anma programında Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Gökçe Kahraman, Atatürk’ün siyasi dehasıyla, yapıcı devlet adamı yönüyle 20. Yüzyılın yetiştirdiği en önemli liderlerden biri olduğunu  belirterek “Kendisi ülkesinin, dünyanın en ileri memleketleri arasında, hak ettiği yeri almasını sağlamış ve Türk Milletine, asırlardan bu yana taşıdığı kendine güven duygusunu yeniden kazandırmış ve bu yönüyle sömürülen mazlum milletlere de ümit kaynağı olmuştur. Kendisinin tarihi büyüklüğü, eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne bakılarak ölçülebilir. Çelik gibi azmi, uzağı gören keskin zekasıyla gerçek bir halk önderi olan Mustafa Kemal Atatürk, şüphesiz dünyanın yetiştirdiği, tarihin seyrini değiştiren ender dâhilerdendi.  Bir imparatorluğun küllerinden modern bir Türkiye oluşturan Atatürk’ün eserini bu gün daha ileri götürmek azim ve çabasında olan bir millet mevcuttur ”dedi. 

Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin gün ile ilgili şiir okumasının ardından ,Anadolu öğrencileri Müzik öğretmeni Hasan Kılınçcı yönetiminde çeşitli türküler seslendirdi. 

Buradaki Atatürk’ü  anma programı  Anadolu Lisesi’nin orotoryo ile sona erdi.  

Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. Yıldönümü etkinliği Özel  Altınyıldız Koleji Fen Lisesi öğrencilerinin Atatürk Fotoğrafları sergisi ile sona erdi.