30 Mart tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçimini kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı İsmet İnce bugün yapılan devir teslim töreni sonrasında görevine başladı.
Avanos Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde yeni Belediye Başkanı İsmet İnce görevi eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükcü'den alkışlarla teslim aldı. Törende eski dönem Eski Belediye Başkanlarından Seyhan Duru, CHP ve AK Parti meclis üyeleri, İl ve İlçe başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri kalabalık bir partili ve vatandaş grubu da bulundu.
 
Teslim töreninde konuşan eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükcü ilçenin kendi yönetimlerinde bir gelişme katettiğini İsmet İnce döneminde daha da üst seviyelere geleceğinden şüphe duymadığını belirterek İsmet İnce ve ekibine görevlerinde başarılar diledi. yeni Belediye Başkanı İsmet İnce, Avanos'a yaptığı hizmetler için Dr. Mustafa Körükcü'ye en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum, geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapmış değerli başkanlarımızın tecrübelerinden her zaman faydalanmak isteriz." dedi. Belediye Başkanlığı seçimleri sonrasında parti rozetini çıkarttığını ve Avanos'a hizmet için tüm enerji ve mesailerini harcayacaklarını belirtti. Makamının tüm Avanoslulara açık olduğunu söyleyen Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce belediyenin halkın malı olduğunu, kendilerinin emenetçi olduklarını söyledi. 
 
Devir teslim töreninde adetten olduğu üzere mühür teslimatı ve konuşmaların ardından Belediye Başkanı İsmet İnce, belediye binasından ayrılan eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükcü ve ekibine kapıya kadar eşlik etti.
 
Devir teslim töreni tebriklerin kabulü ile sona erdi.