Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.
Avanos Belediyesi Kızılırmak kenarındaki halk piknik sahasının bulunduğu alana geçtiğimiz haftalarda yapılan yeşillendirme çalışmalarının ardından aydınlatma armatürleri dikilerek, güvenlik amaçlı tel çit çekme çalışmaları yapılmaya başlandı.
 
Vatandaşların temiz ve bakımlı bir mekanda piknik yaparak ailece vakit geçirebilecekleri bir alan sağlamak amacıyla devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldı. Gece geç vakitlerde kırılan, yakılan kamelyalar ve zarar verilen Belediye ekipmanlarının güvenliğini de temin etmek amacıyla piknik sahasının etrafına tel örgülü çit çekildi. Halk piknik alanına giriş ve çıkışların tek kapıdan kontrollü olarak sağlamak üzere bariyerli kapı sistemi yapılırken bu alanın korunmasına yönelik gece ve gündüz çalışacak olan iki belediye personelimizde bekçi olarak görevlendirildi.
 
Halk piknik alanına yapılan ve çok ilgi çeken 8 metrelik su dolabının hemen yanında yapımı devam eden dekoratif havuzun yapım çalışmaları da tamamlanıyor. Piknik alanının yapımıyla birlikte hareket kazanan alanın yürüyüş yollarında da sokak armatörleri yerleştiriliyor