Avanos Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Asri mezarlığında bir süredir yürütülen otomatik sulama amaçlı boru döşeme çalışmaları tamamlanıyor.
 
Mezarlık içindeki ada ve parsellere suyu taşıyacak olan ana boruların döşeme çalışmalarının tamamlanması üzerine hatlara kontrollü su vermek üzere vana yerleştirilme ve damlama boruları da döşendi. 3.75 km ana hat borusu üzerine ara sulama bağlantı hatları ve damla sulama boruları ile birlikte kilometrelerce sulama borusu döşendi.
 
Her bir adaya ve parsele ayrı ayrı döşenen sulama boruları ile bir hat üzerinden 100 -150 ağaç sulanabiliyor. Ara hatlara bağlı damlama sulama boruları ile ise binlerce küçük fidan kolaylıkla sulanıyor.
 
Avanos Asri mezarlığında ağaçların sulanması için suya ihtiyaç duyulan bütün noktalara su ulaştırmak üzere ek hat çalışmaları da aynı zamanda sürdürülüyor. Ağaçların sulanması için gereken emek ve zamandan tasarruf sağlandığı gibi su tanklarının ulaşamadığı alanlarda da ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor.
 
Avanos halkı da  dilerse ahirete intikal etmiş yakınlarının mezarlarına yakın yerlerde bulunan sulama hatları üzerine ağaç dikerek sudan istifade edebilecek