Şehir İçi Yollarda Çizgisi Boyama Çalışmaları Yapılıyor

 

Avanos Belediyemiz  Zabıta  Müdürlüğünce çarşı merkezindeki trafik uyarı  işaretleri  ve  yer çizgileri  boyama  çalışmaları  yapılıyor.

Zabıta Müdürlüğümüz ile birlikte belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri trafik akışı ve yaya güvenliği ile ilgili olarak, belirlenen yerlerde yol çizgi boyama çalışmaları yapıyor.

Yatay trafik işaretleri kapsamında olan yaya çizgileri, park yasağı uyarıları, yayaların güvenliği için uyarı çizgileri, engelli rampaları, Belediye ekiplerimiz tarafından boyanmaya başladı.

 

Çarşı merkezinden başlanan yatay uyarı işareti çizgi boyama çalışmalarına ilçemiz genelinde belirlenen diğer noktalarda da devam edilecek.

Avanos Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

 

Avanos Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılan çeşitli kurslarda yapılan ürünlerin yer aldığı yılsonu sergisi açıldı.

Avanos Halk Eğitim Müdürü Mustafa KARATEKİN, Halk Eğitim Merkezi önünde düzenlenen sergi açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılan çeşitli kurslar hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Serginin açılışını Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkan Vekilimiz M. Fatih ÇEKGELOĞLU, Halk Eğitim Müdürü Mustafa KARATEKİN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer ALKAN yaptı. Yılsonu sergisine kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkan Vekilimiz M. Fatih ÇEKGELOĞLU ve protokol sergiyi gezerek kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Yöresel özellikler taşıyan el sanatı ürünlerin büyük ilgi ve beğeni topladı. İlçe Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, kursiyerlerin yapmış olduğu el sanatı ürünlerinin mali getiri sağlayarak, kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sağlayacakları projelerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde Halk Eğitim Merkezi binasının aslına uygun olarak restorasyonu ile ilgili projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ve Haziran ayı sonuna doğru sonuçlandırılarak onarım çalışmalarına başlamayı planladıklarını ifade etti. Halk Eğitim Merkezi binasının alt katının mevcut haliyle kullanılamadığını restorasyon çalışmalarının ardından burada yeni atölyeler oluşturulacağını belirtti.

İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmaları Bahçelievler Mahallesinde Devam Ediyor

 

Avanos Belediyemiz  tarafından,  SUKAP  “Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi” kapsamında, dünya standartlarında ve kalitesinde polietilen borularla içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları, Bahçelievler Mahallesinde hızla devam ediyor.

 

İlçemiz Bahçelievler Mahallesi 643. sokak ve bu sokağa bağlantısı bulunan ara sokaklarda içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Sokak boyunca açılan kanallara polietilen su boruları döşeniyor.

 

Polietilen su boruları açılan kanal içerisine yerleştiriliyor ve ara sokaklarla olan bağlantı noktalarının borularının döşenmesine müteakip füzyon kaynağı ile hatlar birleştiriliyor.