FİB Haber Merkezine konuşan Avanoslu ve Nevşehirli vatandaşlar Anadolunun bu cennet köşesinde bu tip olayların 50-100 yılda bir ancak yaşandığını bu tür olayları dededen toruna efsane olarak anıldığını belirterek Bizim insanlarımız kültürü inancı ve değerleriyle sağlam Aile yapılarıyla her zaman örnek olmuşturlar.Gerek ilimiz gerek bölgemiz ve gerek şirin Avanosumuzun bu olayla anılması bizleri üzüyor.Zira bölgemiz ve ilçemiz huzurun emniyetin güvenin yaşandığı muhteşem yerlerdir dediler.

Nevşehir ve Avanos Huzurun Adresidir...!

Bu arada ATV Televizyonunda yayınlanmakta olan ve tüm Avanos’u ekrana kilitleyen Müge Anlı İle Tatlı Sert programında Avanos’ta yaşanan Tunç ve Selda nın kayıp olayına diğer kayıp olaylarında yaşanan önemli gelişmeler nedeniyle ara verildi. Programa katılan her iki ailenin yakınları stüdyoda bulunmalarına rağmen 2 haftadır kayıp olarak aranan Fatma Top ve 3 yıla yakın bir süredir aranan Sinem Yurdanur’un cesetlerinin bulunması, katil zanlılarının da yakalanması nedeniyle Selda Grosle ve Tunç Boztepe olayı ile ilgili gelişmelere yer verilemedi. Kayıplardan Fatma Top’un dünürü Mehmet T. tarafından öldürülüp bir bidon içerisinde göletei atıldığı, Sinem Yurdanur’un ise erkek arkadaşı Emrah Kaya tarafından tartışma sırasında öldürüldüğü ve bir battaniyeye sarılarak uçurumdan atıldığı öğrenildi.

Yaklaşık 3 yıl sonra cesedi bulunan Sinem Yurdanur'un annesi Şerife Hanımın sözleri yürekleri dağlarken pek çok kayıp yakını program aracılığıyla Şerife Hanıma başsağlığı dileklerini iletti. Başsağlığı dileyenler arasında benzer bir cinayete kurban giden Münevver Karabulut'un ailesi de vardı.

 

Avanos’ta ise kayıp olayı konuşulmaya devam ediyor. Vatandaşlar arasında zaman zaman kayıpların bulunduğu haberleri yayılsa da resmi makamlardan böyle bir haber çıkmadı.

 

Bu tür olaylarda ergeç bir sonuca ulaşılması Avanos'taki kayıpların da bulunması için umutların sürmesine neden oluyor.