Kızılırmak kenarında bulunan restoran, dış mekan oturma düzeni ve otantik görünümlü iç yapısıyla dikkat çekiyor. Avanos Belediyesi yanında bulunan tarihi İllez Konağının yeniden düzenlenmesi ile ortaya çıkan binada hizmete başlayan Avanos Mc Donalds hem yerli hem de yabancı turistlere hizmet verecek. Nevşehirli bir işletmeci tarafından Avanos'a kazandırılan restaurant Nevşehir'deki ilk ve tek şube olarak dikkat çekiyor.

McDonald's bugün, 118'den fazla ülkede 32.000'den fazla restoranla hizmet veriyor. Bunların 13.000'den fazlası Amerika dışında bulunuyor. Restoranların yaklaşık %70'i işletmeciler, diğerleri ise McDonald's şirketinin kendisi tarafından çalıştırılıyor. Her gün dünyada ortalama 58 milyon insan McDonald's restoranlarını ziyaret ediyor. Dünyadaki McDonald's restoranlarında çalışanların sayısı ise 1,6 milyonu geçiyor. ABD'de nüfusun %98'i yılda en az bir kere McDonald's'a gidiyor.

Dünya genelinde McDonald's faaliyetleri, şirketin ABD'de Chicago yakınlarında Oak Brook'taki merkezinden yönetiliyor. McDonald's'ın yine Oak Brook'ta bulunan uluslararası eğitim merkezi Hamburger Üniversitesi'nde de her yıl, dünyanın her köşesinden binlerce McDonald's işletmeci ve çalışanı, "hamburger işi"nin inceliklerini öğreniyor.

Dünyanın en değerli markalarından biri olan ve Türkiye'de 27 yıllık geçmişi olan McDonald's Türkiye'de Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında faaliyet göstermektedir. McDonald's, Türkiye'de 200'den fazla restoranı ve 5000'e yakın çalışanı ile yılda 93 milyona yakın kişiye hizmet vermektedir.