Avanos Belediyesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü ile ortaklaşa olarak “Güz Başı Seyirlik Oyunlar Şenliği” gerçekleştirildi.

Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü il Nevşehir Üniversitesi işbirliğinde Kızılırmak kenarındaki testi heykeli yanında gerçekleştirilen etkinliğe Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce, Nevşehir Üniversitesi Türk Halkbilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Öger, belediye birim müdürleri, belediye çalışanları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak, onları yaşatmak için organize edilen güz şenliğinde; bolluğun, bereketin, dayanışma ve paylaşmanın simgesi olan aşure dağıtıldı.

Güz Şenliğinde, nahıl övme, mani atışmaları, Avanos yöresi geleneksel yıldız oyunu, deve oyunu, Arap oyunu ve geleneksel çocuk oyunları sergilendi.

Turistlerin de ilgisini çeken güz şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Uzak doğulu ve Avrupalı turistlerde yöresel oyunlara eşlik etti. Şenliğin ilgi çeken bir diğer aktivitesi ise deve gezdirme adetinin sergilenişi oldu. Deveci başı devesi ile birlikte esnafları gezerken, deveyi takip eden gençler manilerle esnaftan heybeye bulgur ve şeker atmasını istedi. Esnaflar da dükkanlarındaki ürünlerden heybeye çeşitli ürünler attı.