Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü park ve bahçelerde düzenleme çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.

Bahar mevsimi ile birlikte belediye ekiplerimiz sorumluluk alanlarında bulunan yeşil alanlardaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Düzensiz ve çok yoğun bir şekilde büyüyen ardıçların kökleri hava almadığı için çürümeler meydana geliyor, dip temizlikleri yapılamadığı için kök kısımlarındaki çimlerin biçimi de yapılamıyordu ve araçların görüş açısını engelliyordu. Genellikle yamaç alanlara toprağı tutması için dikilen, bahçe çiti olarak kullanılan ardıçlar orta refüj için çok uygun bir tercih olmadığından buradan sökülerek başka alana nakledildi.

Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü belirtilen alanda daha estetik ve renkli bir düzenleme yapılmak üzere çok boy atmayacak alev ağacı, taflan, berberis ve mevsimlik çiçeklerle güzel bir görünüme kavuşturulacak.

Çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar Dilek Market önündeki uzun refüje de benzer bir çalışma yapılmasını talep ederken yoldan geçen vatandaşlardan biri yeşil alanlara ve ağaç diplerine kullanılması için düzenleme alanına çuvalla gübre bırakarak gitti.