Avanos ve Ürgüp’ü birbirine bağlayan Devrent Vadisi yolunun genişletme, zemin sertleştirme ve asfalt kaplama çalışmaları tamamlanarak yol ulaşıma açıldı.  

Ramazan Bayramı öncesi, Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Ürgüp Avanos arasındaki yolun Devrent Vadisine kadar olan kısmının zemin sertleştirme çalışmaları tamamlanarak ulaşıma açılmıştı. Devrentten Avanos’a kadar olan kısmın da genişletme çalışmaları tamamlanarak asfalt kaplaması yapılarak yol ulaşıma açıldı.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar, mevcut yolda onarım çalışması yapamadıklarını ifade ederek, Devrent Vadisi yolunu sit alanı olduğu için iyileştirme şansımız yoktu. Biz de yeni yol yapımı için karar aldık ve çalışmalara başladık. 8 km’lik yeni yol yapıldı. dedi.

Zelve, Paşabağı, Devrent Vadisiyle ilgili proje çalışması olacağını belirten Tatar, yapılacak çalışmadan sonra Aktepe Köyüne kadar olan yolun trafiğe kapatılarak yürüyüş parkuru olacağını söyledi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın talimatı ile, İl Özel İdare ekiplerinin, yolun kısa sürede bitirilmesi için gece gündüz çalıştığı kaydedildi.

13 Metre eninde olan yolda ilerleyen günlerde çizgi çalışması ve yan korkuluk demirlerinin de yapılacağı ifade edildi.