Nevşehir'in en önemli turizm beldeleri olan Avanos ve Ürgüp ilçelerini birbirine bağlayan karayolu, İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 3 Milyon 500 Bin TL harcanarak genişletiliyor. Kapadokya'yı ziyaret eden turistlerin en fazla ziyaret ettikleri merkezlerden biri olan Devrent Vadisi'ni de içerisinde kalan 8 bin 300 metre uzunluğundaki Avanos-Ürgüp karayolundaki yol genişletme çalışmalarında daha önce 6 metre olan yol genişliği 10 metreye çıkartıldı ve bazı keskin virajlar da kaldırıldı. Ramazan Bayramı arefesinde Ürgüp'ten Devrent Vadisi'ne kadar olan bölüm asfaltlanarak ulaşıma açıldı. Devrent Vadisi'ne inmeden eski Avanos yolunun genişletilmesiyle Avanos'a bağlanacak kısımda ise zemin düzeltme çalışmaları tamamlandı.

 
Asfalt malzemesinin de döküldüğü yol şuan itibariyle trafiğe kapalı. İki ilçe arasındaki yolu kullanmak isteyenler halen Devrent Vadisi'nden Aktepe köyünden devamla Avanos'a ulaşıyor.

Yolun asfaltlanan ve ulaşıma açılan Ürgüp – Devrent Vadisi arası ise tehlikelerle dolu. Yol üstündeki mıcırlarla birlikte yol kenarlarında bulunan uçurumlar nedeniyle özellikle geceleri bu yolu kullanan şoförler için çok dikkat edilmesi gereken bir güzergah. Uçurumlar için trafik levhaları konmuş olsa da ışıklandırmanın da olmadığı yolda, çizgilerin de halen çizilmemiş olması trafik kazalarının yüzdesini arttırıyor.

Haber: Avanos Gazetesi