Avanos Kaymakam Mustafa ELDİVAN Başkanlığında İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Nevşehir İnsani Yardım Vakfı işbirliği ile Bayırbucak Türkmenlerine yardım amaçlı toplantı düzenlendi.

Toplantıya Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Ak Parti Avanos İl Genel Meclis Üyesi Fatma Baba  PARMAKSIZ, Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE,, Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU, Çalış Belediye Başkanı Alpaslan ÖZER, Avanos İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Onur GÜVEN, Avanos İlçe Emniyet Müdürü Erkin TURĞUT, Avanos Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nihal OSAN,Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer TAŞÇI, Avanos MHP İlçe Başkanı Alpaslan KAYGISIZ, Avanos CHP İlçe Başkanı Celal Alper İBAŞ, Avanos Ak Parti Teşkilat Başkanı Ethem DEMİRTAŞ,  Avanos’ta Faaliyette bulunan STK Temsilcileri ve Muhtarların katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı zorlukları Gösteren Sinevizyon Gösterimi sonrası Nevşehir İHH Dernek Başkanı Baki ÖNCEL  Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan yardımlarla ilgili Suriye’de  yaşanan zorlukları anlattı.

ÖNCEL ; Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. Ülkenin çeşitli bölgelerinde ve kamplarında soğuktan ve açlıktan meydana gelen ölümleri göz önüne alarak; gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan bağışları, kardeşlerimizin dertlerine çare olmanın gayreti içerisinde insani yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Avanos’lu Bütün Kardeşlerimizi Bu Yardım Kampanyasına Katılmalarını Bekliyoruz dedi.

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN Öncellikle bu Toplantıya Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim . Yanıbaşımızda Komsumuz Suriye’de Çok Büyük İnsanlık Dramı yaşanıyor.  Bütün insanlığın dilinin Lal olduğu bu günlerde Soydaşlarımızın yaşadığı bu mezalime karşı hep birlikte yardım elimizi uzatarak kadın çoluk çocukla Ülkemiz sınırında misafir edilen kardeşlerimizin yanında olalım  dedi.

 Yardımlar için  Avanos Diyanet Vakfı ve Gülistan Derneğinin Organizasyonuyla  Çarşı İçerisinde Eski Avanos Lisesinin Yardımları Toplama Merkezi Olarak  kullanılmasına karar verildi.